Yargıtay Başkanlığı kamu personeli alımı için başvuru süreci başladı. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan ilan için Yargıtay Başkanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 151 kişilik kadro ile sözleşmeli personel alımı gerçekleştireceğini bildirdi. Başvuru süreci bugün başlamış olup en geç 4 gün içerisinde başvuru yapılmış olması gereklidir. Başvurular online olarak yapılacak? Peki kimler başvuru yapabilecek? Nasıl başvuru yapılacak? İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşıyoruz.

151 Personel Alımı Yapılacak Kadrolar Nelerdir?

Yargıtay Başkanlığı 6 farklı alanda olmak üzere 151 sözleşmeli personel alacak. Alımlar, Koruma ve Güvenlik Görevlisi, Mübaşir, Mütercim –Tercüman (İngilizce), Şoför, Hizmetli, Teknisyen (İnşaat), Teknisyen (Mobilya Dekorasyon) kadrolarında gerçekleştirilecek.

Başvuru Şartları Nelerdir?

657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Ayrıca, 35 yaşını doldurmamış olmak, 2020 yılı KPSS'den Lise, Ön Lisans veya Lisans seviyesinde 60 puan almış olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Herhangi bir kurum veya uruluşta 4/B li olarak çalışmıyor olmak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak şartları aranacak.

Başvuru Süreci Başladı!

Yargıtay 151 personel alımı başvurusu bugün ( 05/09/022 ) itibari ile başladı. En geç 9 Eylül 2022 Cuma gününe kadar yapılacak başvurular kabul edilecektir. Başvurular sadece Online olarak Yargıtay Başkanlığı kariyer adresi üzerinden gerçekleştirilecektir. Şahsen veya posta yolu ile yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

Başvuruda Hangi Adımlara Dikkat Edilecektir?

Başvuru yapacak adayların,

Ön Lisans ve Lisans mezunlarının mezuniyet belgesi otomatik sistem tarafından gelecektir. Yurtdışından okuyup Denkliği bulunan adaylar ise  “Diğer Belgeleriniz” bölümündeki Denklik Belgesi alanına ilgili dokümanı pdf ya da jpeg formatında yüklemeleri gerekmektedir.

Lise Mezunu başvuru yapacak adaylardan ise mezuniyet belgesi otomatik olarak gelmeyen adayların “Lise Mezuniyet Bilgileriniz” alanına pdf ya da jpeg formatında yüklemeleri gerekmektedir.

Koruma ve Güvenlik Görevlisi kadrosuna başvuru yapacak adayların ÖGG kimlik kartını arkalı önlü olarak “Diğer Belgeleriniz” alanına yüklemeleri gerekmektedir.

Şoför kadrosuna başvuru yapacakların sürücü belgeleri otomatik gelecek ancak SRC2 belgelerinin ise “Diğer Belgeleriniz” alanına yüklenmesi gerekmektedir.

Herhangi bir kurumda tam zamanlı görev yapmakta iken sözleşmeli iptal edilen adayların 1 yıllık bekleme süresi dolduktan sonra görev yaptıkları eski kurumlarından alınmış onaylı hizmet belgesini pdf veya jpeg formatında başvuru sırasında “Diğer Bilgiler” alanına yüklemeleri gerekmektedir.

Nasıl Başvuru Yapılacak?

Başvurular aşağıdaki bağlantı üzerinden gerçekleştirilecek. İlgili bağlantıya tıklayarak sisteme e-Devlet üzerinden girdikten sonra onay kısımlarını geçtikten sonra ve başvuru adımlarını takip ederek başvuru yapılacak.

BAŞVURU EKRANI

AŞAĞIDAKİ BAĞLANTILAR İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR!

Yargıtay 7.000 TL Maaş İle 70 Şoför ve Hizmetli Alımı Yapıyor! Lise Mezunu

Yargıtay Lise Mezunu 10 Mübaşir Alımı İlanı 2022 - 7.350 TL Maaş İle

Yargıtay 8.392 TL Maaş İle 60 Koruma ve Güvenlik Görevlisi Alımı İlanı