Yargıtay Başkanlığı memur alımı ilanı yayımlandı. Gelmiş olan duyuruya göre Yargıtay Başkanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Yazılı ve Sözlü sınav sonucuna göre 10 Mübaşir alımı gerçekleştireceğini bildirdi. Yargıtay Mübaşir alımı için en az lise mezunu olmak gerekmektedir. 

Başvuru yapmak isteyen adayların bazı nitelikleri sağlıyor olması gereklidir. Özellikle Yazılı sınava katılabilmek için KPSS puanına sahip olmak ve değerlendirmelerden geçebilmek için en az 70 puan şartı aranacak. Peki Mübaşir Alımı şartları 2022 nedir? Mübaşir alımı başvuruları ne zaman başlayacak?

Mübaşir Alımı 2022 Şartları Nedir?

Yargıtay Başkanlığı toplamda 10 Mübaşir Alımı gerçekleştireceğini bildirdi. Bu kapsamda adaylardan en az lise mezunu olmak şartı aranacak. Öte yandan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. 

Genel Şartlar Nedir?

Adaylardan genel olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir kurum veya Kuruluşta 4/B olarak çalışmıyor olmak" gibi şartlar aranacak.

Mübaşir Özel Şartları:

Yaş Şartı: Adayların 18 yaşını tamamlamış veya 35 yaşından gün almamış olmamarı gereklidir.

KPSS Şartı: 2020 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından lise için p94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak gereklidir.

Eğitim Şartı: Mübaşir alımları için En az Lise veya Dengi okul mezunu olmak gereklidir.

Yargıtay Memur Alımı Başvuruları Ne Zaman Yapılacak?

Yargıtay Başkanlığı Memur alımı için başvurular 5 Eylül 2022 tarihi ile başlayacak olup en geç 9 Eylül 2022 tarihine kadar başvuruların yapılmış olması gerekmektedir. Başvurular sadece Kariyer kapısı üzerinden yapılacak.

BAŞVURULARDAN VE SONUÇLARDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Yazılı ve Sözlü Sınav Yapılacak!

Başvuru yapmış olan adaylar için KPSS puanı ile yapılacak değerlendirme sonrasında önce yazılı sınav yapılacak. Yazılı sınavda başarılı olan adaylar için sözlü sınav yapılacaktır. 

Mübaşir Maaşları:

Yargıtay Başkanlığından gelen duyuru ile tecrübesi 5 yıldan az olan adaylara 7.351,33 TL Maaş verilecek

Editör: TE Bilisim