Yargıtay Başkanlığı personel alımı yapacak. Resmi Gazetede yayımlanan ilan ile Yargıtay Başkanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 657 sayılı devlet memurları kanunun 4/B fıkrasına göre Yargıtay Başkanlığı 60 Koruma ve Güvenlik Görevlisi Alımı yapacak. KPSS puanı ile yapılacak personel alımı için uygulamalı ve sözlü sınav ile değerlendirme gerçekleştirilecektir. Peki adaylardan aranan nitelikler nelerdir? Nasıl başvuru yapılacak?

Yargıtay Personel Alımı Kontenjan Dağılımı Nedir?

Yargıtay Başkanlığı 60 personel alımı için Silahlı Koruma ve Güvenlik Görevlisi alımı gerçekleştirilecek. Buna göre,

  • Ön Lisans mezunu 10 Koruma ve Güvenlik Görevlisi,
  • Ortaöğretim mezunu 50 Koruma ve Güvenlik Görevlisi,

alımı gerçekleştirilecek. 

Başvuru İçin Adaylardan Hangi Nitelikler Aranacak?

Koruma ve Güvenlik Görevlisi alımı için adaylardan genel olarak 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Ayrıca Özel olarak,

- Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,

- Sosyal Güvenlik Kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak,

- Herhangi bir kurum ve kuruluşlarda 4/B olarak çalışmıyor olmak,

Koruma ve Güvenlik Görevlisi Alımı Özel Meslek Şartı Nedir?

Meslek şartı nedir?

5188 sayılı ÖGG hizmetlerine dair kanunun 10. maddesindeki şartları sağlıyor olmak, Geçerlilik süresi dolmamış silahlı ÖGG kimlik kartına sahip olmak, Vardiyalı olarak çalışmıyor olmak ve sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak gereklidir.

Yaş Şartı Nedir?

Adayların 18 yaşını tamamlamış ve 35 yaşından büyük olmamaları gereklidir.

Boy şartı:

Erkeklerde 170 cm ve Kadınlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak şartları aranacaktır. Ayrıca Boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13’ten fazla, 17’den az olmamak,

KPSS Şartı:

2020 yılı KPSS puanı geçerli olacak olup adayların Lise için P94 ve Ön Lisans için P93 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gereklidir.

Kamuda Güvenlik Görevlisi Maaşları Ne kadar?

Kurum tarafından yayımlanmış olan ilan ile 2022 yılı Temmuz ayında yapılan zamlar sonrası Koruma ve Güvenlik Görevlisi maaşları açıklandı. Buna göre, Ortaöğrenim, ön lisans seviyesinde tecrübesi 5 yıldan az olan adaylar 8.392,62 TL maaş alacaklardır.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Yargıtay Başkanlığı Koruma ve Güvenlik görevlisi alımı başvuruları 5 - 9 Eylül 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Başvurular sadece “Yargıtay Başkanlığı – Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım” veya Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresinden, elektronik ortamda alınacaktır.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim