Yargıtay Başkanlığı memur alımı ilanı yayımlandı. Lise mezunu adaylar içerisinden Destek Personeli alımı yapılacağını bildiren Yargıtay Başkanlığı 70 Destek Personeli alımı gerçekleştirecek. Buna göre Yargıtay Başkanlığı 657 sayılı devlet memurları kanunu kapsamında istihdam edilmek üzere 4/B fıkrasına göre 2020 KPSS Puanı ile 70 Kamu Personeli alımı gerçekleştirilecektir. Adaylara yazılı ve sözlü olarak değerlendirme yapılacak olup ilgili sınavlara katılım için KPSS şartı aranacak.

70 Destek Personeli Alımı Kontenjan Dağılımı:

Yargıtay Başkanlığı 70 kişili kadro ile destek personeli alacak. Alımlar,

  • 3 Ön lisans mezunu Şoför,
  • 7 Lise mezunu Şoför,
  • 60 Lise mezunu Hizmetli,

alımı gerçekleştirilecektir.

Başvuru Şartları Nelerdir?

Yargıtay Başkanlığı Destek personeli alımları için genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Aynı zamanda 18 yaşını tamamlamış olmak, Görevine engel herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Herhangi bir kurumda 4/B li olarak çalışmıyor olmak şartları aranacaktır.

Ayrıca 35 yaş şartıda yer almaktadır.

Pozisyonuna Göre Özel Nitelikler Nelerdir?

Yargıtay Başkanlığı Şoför Alımı ve Hizmetli Alımı için adaylardan Eğitim, KPSS, Belge şartları arayacak.

2020 yılında yapılan KPSS den lise için P94, Ön Lisans için P93 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gerekmektedir.

Şoför Alımı Şatları:

Lise veya Ön Lisans seviyesinde herhangi bir bölümden mezun olmuş olmak, Geçerlilik süresi dolmamış yeni tip D sınıfı sürücü belgesine sahip ve Eski sürücü belgesi olanlarda E Sınıfı belge istenecektir. Ayrıca adayların SRC2 belgesine sahip olmaları gereklidir.

Hizmetli Alımı Şartları:

Hizmetli alımı için adayların Lise veya Dengi okul mezunu olmaları gerekmektedir. Bunun dışında herhangi bir özel şart aranmayacaktır.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Yargıtay Başkanlığı başvuruları 5 Eylül 2022 tarihi ile başlayacak olup en geç 9 Eylül 2022 tarihine kadar başvuruların yapılmış olması gereklidir. Başvurular sadece Yargıtay kariyer adresi üzerinden gerçekleştirilecek.

BAŞVURU SÜRECİ VE SONUÇLARDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim