Kamu kurumları veya kamu kuruluşları bünyelerindeki memur personel eksikliğini karşılamak amacı ile alım yapıyorlar. Bu yönde 2019 Yılının Mayıs ayı için binlerce kişilik kadro ile yeni ilanlar yayımlandı ve yayımlanmaya devam ediyor. Bu haberimizde sizlere Mayıs ayı içerisinde hangi kurumların memur personel alımı yapacağını, Başvuru şartlarının ne olduğunu, Nasıl Başvuru yapılacağını ve tüm ilanların detaylarını aktaracağız ve bu mevcut haberimiz Mayıs ayı içerisinde her yeni ilan eklendiğinde güncellenecek ve sizde bu sayede kolaylıkla takip edebileceksiniz.

MAYIS AYI MEMUR PERSONEL ALIMI DETAYLARI:

Mayıs ayı içerisinde binlerce kişilik kadro ile memur alımı, işçi alımı, kamu personeli alımı, sözleşmeli personel alımı, personel alımı gibi ilanlar yayımlandı. Her kurum farklı nitelikler ve farklı kadrolarda alım yaptığı için adaylardan bazı genel ve bazı özel nitelikler aranıyor. Bu nitelikleri yerine getiren adaylara ise eğer kurum uygun görüyorsa sözlü ve/veya uygulamalı ve yazılı sınav yapıyor. Adayların ilgili sınava katılabilmeleri için değerlendirmeler KPSS puanı ile veya Kura yöntemi ile yapılmaktadır. Bu bağlamda Kamuya memur alımı için adayların en az lise mezunu olmak, ön lisans mezunu olmak ve lisans mezunu olmaları gereklidir.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

2019 Mayıs ayı ilanlarına başvuru yapmak isteyen adaylar öncelikle genel olarak belirtilen 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşımaları gereklidir. Bunun dışında özel olarak ise, Eğer aranıyorsa KPSS, YDS, Eğitim, yaş, Askerlik gibi özel niteliklerde aranıyor.

657 Sayılı DMK 48. Maddesindeki Şartlar Nedir?

657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek gibi ve Daha önce çalışılan kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak şartları aranıyor.

Özel Şartlar Nedir?

Özel olarak adayların taşımaları gereken nitelikler, KPSS, YDS, Eğitim, Yaş gibi nitelikler oluşuyor.

Eğitim Şartı: Yukarıda da bahsettiğimiz gibi adayların en az lise mezunu olmaları gereklidir. Ayrıca Ön Lisans mezunu veya Lisans mezunu olmak ve eğitimin yurtdışında tamamlamış olan adaylar için YÖK tarafından onaylanmış eğitim kurumlarında eğitim almış olmaları gereklidir.

Yaş Şartı: Yaş niteliği, Memur kadroları, Askeri Personel kadroları ve işçi kadroları için farklılık gösterebiliyor. Bu bağlamda memurluk için adayların 35 yaşını doldurmamış olmaları, Askeri Personel alımları için 20 yaşını tamamlamış ve 27 yaşından büyük olmamak ve lisans üstü eğitim almış olanlar için 32 yaşından büyük olmamak ve işçi kadroları için ise 18 yaşını tamamlamış ve 50 yaşından büyük olmamaları gerekmektedir.

YDS Şartı: Eğer kurum adaylardan YDS niteliği arıyorsa son beş yıl içerisinde ÖSYM tarafından yapılmış olan Yabancı Dil sınavından kadrosuna göre gerekli dil seviyesinde puan almış olmaları şart.

KPSS'li KPSS'siz Alımlar: Kurum adaylardan eğer KPSS şartı arıyorsa adayların 2017 veya 2018 yıllarında yapılmış olan kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden puan almış olmaları gerekmektedir. Ayrıca bazı kurumlar adaylardan KPSS şartı yerine deneyim niteliği aranmaktadır. Haberimizin sonunda göreceğiniz tabloda Kurumun KPSS şartı aranıp aranmadığına ulaşabileceksiniz.

BAŞVURULAR NASIL NE ZAMAN YAPILACAK?

İlgili ilanlara başvurular kurumların belirttiği yöntemlerde yapılıyor. Yani bazı kurumlar başvuruları şahsen veya posta yolu ile alıyorken bazı kurumlar ise Online başvuru sistemi ile alım yapmaktadırlar. Bu kapsamda her kurumun başvuru tarihleri farklılık göstermekte ve İşin Olsa ekibi olarak hazırladığımız aşağıdaki tablo yardımı ile ilgili ilanların detaylarına, Son başvuru tarihlerine, KPSS şartı olup olmadığına ve alım yapacak kurumun adına ulaşabileceksiniz

Eklenen Yeni İlanlar:

Mayıs ayı içerisinde başvuru bitmiş olan ve yayımlanmış olan ilanları aşağıdaki tablo üzerinde güncelledik. Yeni Eklenen personel memur ilanları, Türkiye Taşkömürü Kurumu, İstanbul Teknik Üniversitesi, TÜBİTAK, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Çukurova Üniversitesidir.

Alım Yapacak
Kurum veya
Kuruluş ve
Pozisyon

KPSS Şartı

Alınacak Personel Sayısı

Son Başvuru Tarihi

Detaylar

Türk Kızılayı

Yok

-

-

TIKLAYIN

Deniz Kuvvetleri

Yok

1640

-

TIKLAYIN

SYDV

-

-

-

TIKLAYIN

DHMİ

Var

112

30/05/19

TIKLAYIN

Marmara Üniversitesi

Var

2

10/06/19

TIKLAYIN

Sosyal Güvenlik Kurumu

Var

400

17/06/19

TIKLAYIN

TÜBİTAK

Yok

27

09/06/19

TIKLAYIN

HSK

Var

25

14/06/19

TIKLAYIN

KSÜ

Yok

34

31/06/19

TIKLAYIN

TÜLOMSAŞ

Yok

1

31/06/19

TIKLAYIN

İŞKUR 27-31 Mayıs İlanları

-

171

31/06/19

TIKLAYIN

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi

KPSS 60

3

31/06/19

TIKLAYIN

Tarım ve Orman Bakanlığı

Yok

1

31/06/19

TIKLAYIN

İş Bankası

Yok

-

10/06/19

TIKLAYIN

KOSGEB

Var

57

13/06/19

TIKLAYIN

TÜBİTAK

-

5

01/06/19

TIKLAYIN

TOPLAM

TIKLAYIN

( Bu haberi İşin Olsa ekibi tarafından hazılanmış olup herhangi bir platform veya internet sitesi üzerinde bir bölümü veya tamamının alınması durumunda ilgili site hakkında yasal işlem başlatılarak tüm dosya giderleri tarafına yansıtılacaktır. Ayrıca haberlerimiz bazı büyük haber siteleri tarafından kopyalanmakta olup bu haberin diğer internet siteleri üzerinde görülmesi durumunda ifşa edilecektir. )İŞİN OLSA / ÖZEL HABER

Editör: TE Bilisim