Devlet hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü geçtiğimiz günlerde bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere personel alımı yapacağını ilan etmişti. Bu kapsamda Söz konusu ilan 10 Mayıs 2019 tarihi Cuma Günü yayımlanmış olup başvuru süreci bugün ( 13 Mayıs 2019 ) tarihi itibari ile başlamıştır. Bu kapsamda bizde işin olsa ekibi olarak sizlere söz konusu ilan hakkında detayları aktarıyor olacağız.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Devlet hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü alımını yapacaüğı, 12 Asistan Hava Trafik Kontrolörü ve 100 Stajyer Hava Trafik Kontrolörü adaylarından bazı nitelikler arıyor. Genel Olarak adaylardan, Türk Vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olmak, Askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak gibi genel nitelikler aranıyor.

Özel olarak ise, ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak, Üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren fakültelerinden mezun olmuş olmak, görevini yapmasına engel oalbilecek sağlı ksorunu olmamak ve ICAO ANNEX'l kriterlerine uygun "Hava Trafik Kontrolörü olur" ibareli sağlık raporu almak, Hava/yer ve yer/yer sesli iletişiminde, yanlış anlamalara ve aksamalara yol açabilecek belirgin bir aksan veya lehçe, dilde pelteklik, gizli kekemelik ve aşırı heyecan sahibi olmamak, ÖSYM tarafından yapılmış olan Yabancı Dİl Sınavından C Seviyesinde İngilice dilinden puan almış olmak şartları aranır.

Ayrıca Asistan hava trafik kontrolör adayları için Geçerli bir hava trafik kontrolör lisansına sahip olmak. Stajyer hava trafik kontrolör adayları için ise Daha önce disiplin, başarısızlık ve idari yönden kursla veya Genel Müdürlükle ilişiği kesilmemek şartları aranıyor.

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI!

Söz konusu ilan 10 Mayıs 2019 tarihinde ilan edilmiş olup adaylar başvurularına bugün ( 13 Mayıs 2019 ) itibari ile başlıyorlar. Buna göre başvurularını en geç, 30 Mayıs 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Adaylar başvurularını başvuru tarihleri arasında http://isbasvuru.dhmi.gov.tr adresinden başvurmaları gerekmektedir. Adayların talep edilen bütün belgeleri sisteme eksiksiz yüklemeleri gerekmektedir. Şahsen ve posta yoluyla başvurular kabul edilmeyecektir.

BAŞVURU ESNASINDA İSTENEN BELGELER:

Adyalar başvurularını yapabilmeleri için bazı belgelerin sisteme yüklenmesi ile başvuru yapılacaktır. Bu belgeler;

a) Nüfus cüzdanı,

b) 4.5x6 ebadında Vesikalık fotoğraf

c) Yüksek Öğrenim Diploması,

d) KPSS Sonuç Belgesi,

e) Yabancı Dil Belgesi,

f) Asistan Hava Trafik Konrolör Lisansı (Sadece Asistan Hava Trafik Kontrolörü pozisyonuna başvuracaklar için)

Bilgisayar destekli seçme sınavında veya yazılı sınavda başarılı olan ve sözlü sınav için çağrılan adaylardan istenilecek belgeler Kuruluşumuz resmi internet adresinde (www.dhmi.gov.tr) ayrıca yayımlanacaktır.

Başvuru bilgileri ve alım yapılacak bölgeler hakkında detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayarak ilanın kılavuzuna ulaşabilirsiniz.

BAŞVURU YAP

Editör: TE Bilisim