İŞKUR tarafından başlatılan Toplum Yararına Program kapsamında çalışanların kısa bir süre sonra program gereği işsiz kalacağı vurgulandı. Açıklamayı yapan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, özellikle bu kapsamda çalışan işçilerin yaşadığı mağduriyetleri sıraladı. Gürer “Ak Parti iktidarı zamanında aynı işi yapanların farklı metotlar kullandığını ve TYP kapsamında şu an çalışanların 28 Haziran’da program gereği işsiz kalacaklar” şeklinde açıklama yaptı.

Gündemde yer alan haberlere göre CHP Niğde Milletvekili, mevcut hükümetin yıllarca aynı işi yapanlara hake ettikleri kadroyu vermediğini ifade ederken Taşeron adı altında çalışan işçilerin de geçici, mevsimlik ya da TYP gibi çeşitli isimler ile bir yılını bile doldurmadan işten çıkarıldıklarının altını çizdi. Mevcut çalışma koşullarına tamamen ters olduğunu vurgulayan Gürer, toplu iş sözleşmesinden bile yararlanamayan bunun yanı sıra işsizlik ödeneği de alamayan binlerce emekçinin sorunlarını gündeme getirirken, bu sorunların yılladır hükümet tarafında çözüme kavuşturulmadığını açıkladı.

“Emek Artık Çok Ucuz”

Gürer açıklamalarına ayrıca özellikle İŞKUR’un TYP programı dahil olmak üzere işçilere sadece 9 ay çalışma olanağı sağladığı ve bu sürecin gerek çalışma koşulları gerekse örgüt olmadan, ağır şartlar altında yapıldığının altını bir kez daha çizdi. Buna göre bu çalışma düzeninde çalışan işçilerin ucuz işçi statüsünde çalıştığına dikkat çeken milletvekili bu şartlarda çalışanların ise 9 ay sonra işsiz kaldıklarını hatırlattı.

Verdiği istatistik ile açıklamalarına son veren Niğde Milletvekili TYP kapsamında 28 Haziran’da 20 bin güvenlik görevlisinin de işsiz kalacağını belirterek bu sorunu TYP’lilere de kadro vererek çözüme kavuşturulmasını önerdi.

Editör: TE Bilisim