Binlerce Polis adayının başvuru yapacağı 2019 yılı 25. Dönem POMEM başvuruları başlıyor. İçişleri Bakanı devamlı yaptığı açıklamalarda polis alımının yaklaştığını ifade ediyor. Ayrıca bazı niteliklerde esnetilmeler yapıldı.Bizde İşin Olsa ekibi olarak polis alımları ile sizleri bilgilendirmek istedik. Kimler Başvuru Yapabilir? Ne zaman başvuru yapılacak ? gibi bilgilere haberimizin devamından ulaşabilirsiniz.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

2019 yılı için Polis alımları yapılacak. Bu bağlamda adaylardan, Türkiye CUmhuriyeti vatandaşı olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Erkek adaylar için intibak eğitiminin başladığı tarih itibariyle 1111 Sayılı Askerlik Kanununa göre silah altında bulunmamak, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından belirtilen sağlık niteliklerini taşıyor olmak, Alkol Uyuşturucu veya benzeri maddelerden tedavi görmemiş veya görmüyor olmak, Silah taşımasına ve Silahlı görev yapmasına engel olabilecek herhangi bir hukuksal engeli olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek şartları genel şartlardır.

Özel olarak ise adaylardan yaş olarak 18 yaşını tamamlamış ve 30 yaşından büyük olmamak, Boy olarak erkeklerde 167 cm ve bayanlarda 162 cm boyundan kısa boylu olmamak ve beden kitle endeksi 18 ile 27 arasında olmak ve KPSS den puan almış olmak şartı aranacak.

LİSANS MEZUNLARI İÇİN KPSS 60 PUAN ŞART!

Adayların yukarıdaki nitelikleri taşımaları ile birlikte ayrıca Dört yıllık eğitim almış olanlar için Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSp3 puan türünden en az 60 puan almış olmak şartı aranacak.Emniyet Teşkilatı Personeli Şehit veya Vazife Malulü eş ve çocukları için ise lisans mezunları için 48 puan almış olmak şartı aranıyor.

ÖN LİSANS MEZUNLARI İÇİN KPSS 65 PUAN'A DÜŞTÜ!

Ön lisans mezunları için 2018 yıllarında alımlarda KPSS den 70 puan almış olmak şartı aranıyordu. Ancak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geçtiğimiz hafta katıldığı TV programında KPSS puanının 70 ten 65 e düştüğü müjdesini verdi. Adaylar KPSS puanının düşürülmesine çok sevinmişti ve şimdi ise ilanın yayımlanmasını bekliyorlar. Bu bağlamda adaylardan iki yıllık yükseköğretim mezunu olanlardan KPSSP93 puan türünden en az 65 puan almış olmak şartı aranacak. Emniyet Teşkilatı Personeli Şehit veya Vazife Malulü eş ve çocukları için ise herhangi bir bilgi verilmedi. Burada geçmiş yıllarda puan 56 idi ancak 2019 yılı alımlarında bunun da düşürüleceğini ön görüyoruz.

KADIN ERKEK KONTENJAN DAĞILIMI İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ