Yayımlanan ilanlar doğrultusunda kamuya Eylül ayı için Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı olmadan memur personel alım ilanları yayımlandı. Yayımlanan ilanlara göre adaylardan KPSS şartı aranmıyacak. Ancak KPSS yerine bazı belirtilen niteliklerin taşınması gerekmektedir. Bu haberimizde sizlere KPSS şartı olmadan personel alımı yapan kurumların detaylı bilgilerini vereceğiz.

ADAYLARDAN ARANAN GENEL ŞARTLAR NELERDİR?

Başvuru yapacak adayların öncelikle belirtilen nitelikler doğrultusunda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Belirtilen yaş aralığında olmak, En az iköğretim ve lise mezunu olmak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak gibi nitelikler aranacaktırç

HANGİ KURUMLAR KPSS ŞARTI OLMADAN PERSONEL ALIYOR?

Eylül ayı için yayımlanan ilanlara göre kamuya, Sağlık Bakanlığı Başasistan alımı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Türk Hava Yolları, Mucur Belediyesi, Dominiç Belediyesi, Antalya Büyükşehir belediyesi gibi kamu kurumları KPSS şartı olmadan personel alımı yapmaktadırlar.

Antalya Büyükşehir Belediyesi: Antalya Büyükşehir belediyesi bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere toplamda 161 kişilik boş kadro ile personel alımı yapıyor. Buna göre, 106 İtfaiye Şoförü, 54 İtfaiye eri ve 1 Şoför alımı yapacak. Adaylardan En az lise mezunu olmak şartı aranacak.Ayrıca alınacak adaylar Antalya Büyükşehir Belediyesinde Tam Zamanlı Belirsiz sireli olarak çalışacaktır.  İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Türk Hava Yolları: Türk hava yolları bünyesine Kabin memuru pozisyonunda memur alımı yapacağını belirtti. Yayımlanan ilana göre en az lise mezunu olmak, 01 Ocak 1988 ve sonrası doğumlu olmak, Türliye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 160 cm ve 180 cm boyları arasında olmak gibi nitelikler aranacaktır. İlan hakkında detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Diyanet İşleri Başkanlığı: Diyanet İşleri başkanlığı 35 kişilik boşluk ile, İlçe Müftüsü alımı yapacağını belirtmişti. Buna göre adaylardan 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler, İhtisas belgesine sahip olmak veya ilahiyat alanında doktora yapmış olmak, Erkek aday olmak, Sınava başvuruların bitiş tarihi itibari ile kamu kurum ve kamu kuruluşlarında toplamda 5 yıl görev yapmış olmak gibi nitelikler aranr. Daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Mucur Belediyesi: Mucur belediyesi bünyesine 10 kişilik boş kadro ile geçici olarak çalışacak işçi perosnel alımı gerçekleştiriyor. Adaylar başvularını en geç 06 Eylül 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Dominiç Belediyesi ise, 3 kişilik boş kadro ile İtfaiye Eri alımı yapmaktadır. Adayların Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olması, Medeni Haklarının tamamını kullanabilmesine bir sakınca olmaması, 18 ile 35 yaş arasında olması ve Ön Lisans Mezunu olması başvuru yapabilmek için yeterli olacak. Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.