Çeşitli platformlardan yayımlanmış olan ilanlara göre kamu kurumları veya kamu kuruluşları bünyelerine memur personel alımı yapmak için ilan yayımladılar. Buna göre alım yapılacak adaylardan bazı nitelikler aranacak olup bu nitelikleri taşıyan adaylar başvuru yapabileceklerdir. İşin Olsa ekibi olarak sizler için hazırladığımız bu haberimizde düşük KPSS puanı alım yapan kamu kurumlarını derledik ve haberimizim devamında sizler le paylaşıyoruz.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Adayların Düşük KPSS puanı alım yapacak olan kamu kurumlarına başvuru yapabilmeleri için bazı genel ve özel nitelikler aranmaktadır. Buna göre adaylardan genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmakYapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek gibi genel nitelikler aranır.

55 VE 60 PUAN İLE ALIM YAPILIYOR!

Kamuya düşük KPSS puanı ile bazı kamu kurumları ve belediyeler alım yapmaktadırlar. Buna göre, Yalova Altınova Belediyesi 6 Memur, Türk Standartları Enstitüsü 15, Kocaeli Üniversitesi 1 ve Abana belediyesi 1 personel alımı yapılacak.

DETAYLAR VE ÖZEL ŞARTLAR:

Türk Standardları Enstitüsü: TSE bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere topalmda 15 kişilik boş kadro ile Ön lians mezunu personel alacak. Söz konusu alımlar farklı 6 şehir için gerçekleştireilecek olup adaylardan 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan KPSS'den KPSSP93 puan türünden en az 60 puan almış olmak şartları aranacaktır. Bu bağlamda TSE bünyesine Güvenlik Görevlisi alacak. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Altınova Belediyesi: Yalova ilinde bulunan Altınova Belediyesi bünyesindeki personel eksikliğini gidermek için 6 kişilik boş kadro ile Ön Lisans Mezunu 1 zabıtaMemuru, Lise Mezunu 1 Temizlik Görevlisi, Lise Mezunu 1 Memur ve Lisans Mezunu 3 Memur alımı gerçekleştirecek. Adaylardan bu bağlamda KPSS en az 55 puan ile ve KPSS 60 puan ile alım yapılacak. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Abana Belediyesi: Belediye bünyesindeki işçi personel eksikliğini karşılamak üzere 1 kişilik boşluk ile, Lisans mezunu mühendis alımı yapacak. Adayların Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gereklidir. Ayrıca başvurular, en geç 31 Ekim 2018 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Kocaeli Üniversitesi: Üniversite verdiği ilana göre Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak şartı ile 1 kişilik boş kadro ile Programcı alacağını belirtti. Adaylar başvurularını en geç 30 Ekim 2018 tarihine kadar yapmak zorundadırlar. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.