Devlet Personel Başkanlığı hergün yeni bir ilan yayımlıyor. Yayımlanan ilanlara göre Türkiye geneli farklı belediyeler bünyelerindeki memur personel eksikliğini karşılamak için alım yapmaktadırlar. Söz konusu belediyeler adaylardan bazı nitelikler aramakta ve bu niteliklerin en başında KPSS şartı gelmektedir. Başlığımız dada belirttiğimiz üzere belediyeler KPSS en az 55 puan ile alım yapacklar.

HANGİ BELEDİYELER MEMUR ALACAK?

Yayımlanan Belediye memur alım ilanları doğrultusunda, Yalova Altınobva Belediyesi, Abana Belediyesi,İstanbul Fatih Belediyesi ve Erdek Belediyesi bünyesinme memur personel alımı yapacaklar. Bu alımlar farklı kadrolarda yapılaca olup, Zabıta Memuru, Mühendis, Temizlik Görevlisi, Memur pozisyonlarıdan alım yapılacaktır.

ADAYLARDAN ARANAN GENEL VE ÖZEL NİTELİKLER:

Adayların ilgili belediye ilanlarına başvuru yapabilmeleri için öncelikle belirtilen genel ve özel nitelikleri taşımaları gerekmeketdir. Buna göre adaylardan, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Görevini yapmasına engel bir surum olmamak, Sağlık açısından sorunu olmamak, Daha önce çalışılan kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak, yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek gibi niteilikler aranacaktır. Özel olarak ise;

Fatih Belediyesi: Fatih belediyesi bünyesine 30 kişilik  boş kadro ile Zabıta memuru alımı yapacağını belirtmişti. Buna göre adaylardan 2018 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSp3 puan türünden en az 70 puan almış olmak, Bay bayan olmak, 30 yaşını doldurmamış olmak, Bayan adaylar için 160 cm ve erkek adaylar için 167 cm boyundan kısa boylu olmamak şartları aranır. Ayrıca başvurular 05 Kasım 2018 tarihi ile 09 Kasım 2018 tarihleri arasında alınacaktır. Detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Abana Belediyesi: Belediye Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 60 puan almış olan 1 kişilik boş kadro ile Mühendis alımı gerçekleştirecek. Buna göre adayların 2018 ylında yapılan sınavdan KPSSP3 puan türünden puan almış olmak, Lisans programlarından İnşaat Mühendisliği bölümlerinden mezun olmuş olmak şartları aranacak. Başvuru yapabilmek için ve daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Altınova Belediyesi: Yalova ilinde bulunan Altınova Belediyesi bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere farklı pozisyonlarda memur alacak. Buna göre, 6 kişilik boş kadro ile, Ön Lisans Mezunu 1 zabıtaMemuru, Lise Mezunu 1 Temizlik Görevlisi, Lise Mezunu 1 Memur ve Lisans Mezunu 3 Memur alımı gerçekleştirecek. başvuru yapaca kadayların Zabıta Memuru pozisyonu için en az 70 ve diğer pozisyonlar için KPSS den en az 55 puan almış olmaları gerekmektedir. Detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Erdek Belediyesi: Erdek belediyesi bünyesine Mühendis pozisyonunda alım yapacak. Buna göre adaylar bu ilana başvurularını en geç 05 Kasım 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. İlan hakkında detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.