Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı az önce yayımladığı tercih kılavuzuna göre Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kadrolarda en az lise mezunu adaylar içerisiden 368 Memur ve personel alımı yapacağını bildirdi. Yayımlanan kılavuza göre tercihler başlamış olup en geç 29 Kasım 2023 tarihine kadar tercih alınacak. Tercihler sadece ÖSYM üzerinden gerçekleştirilecek olup Kontenjanlar ve Başvuru detaylarını sizlerle paylaşıyoruz.

368 Memur Personel Alımı Mezuniyete Göre Kontenjanlar:

Lise Mezunu 41 Kişi

Ön Lisans Mezunu 208 Kişi

Lisans Mezunu 119 Kişi

Lise Mezunu Kontenjan Dağılımı:

  • 41 Destek Personeli ( Temizlik Personeli )

Ön Lisans Mezunu Kontenjan Dağılımı:

  • 191 Büro Personeli,
  • 17 Koruma ve Güvenlik Görevlisi,

Lisans Mezunu Kontenjan Dağılımı:

  • 85 Mühendis,
  • 19 Büro Personeli,
  • 15 Avukat,

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nedir?

Çevre Bakanlığı memur personel alımı için başvurular sadece 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindek şartlar kapsamıdna gerçekleştirilecek. Bu kapsamda adaylardan;

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- Kamu haklarından Mahrum olmamak,

- Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir Sağlık sorunu olmamak,

- Yapılacak güvenlik soruşturması be arşiv araştırmasndan olumlu sonuç alabilmek,

- 18 Yaşını doldurmuş olmak,

- Herhangi bir Sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak,

Mezuniyete Göre Nitelik Kodları Yayımlandı!

Çevre ve şehircilik Bakanlığı Tercih kılavuzuna göre alım yapılacak. 368 Sözleşmeli personel alımı için detaylı başvuru şartları ve Nitelik kodlarına göre detayları bellli oldu. Bu kapsamda aşağıdaki bağlantıları kullanarak detaylara ulaşabilirler.

Lise mezunu Kontenjan ve Nitelik Kodları: https://www.isinolsa.com/sozlesmeli-personel-alimi/cevre-bakanligi-21-sehir-lise-mezunu-41-personel-alimi-kpss-20237-h45553.html

Ön Lisans mezunu Kontenjan ve Nitelik Kodları: https://www.isinolsa.com/sozlesmeli-personel-alimi/csb-kpss-20237-tercih-kilavuzu-on-lisans-208-memur-alimi-kontenjanlari-h45554.html

Lisans mezunu Kontenjan ve Nitelik Kodları: https://www.isinolsa.com/sozlesmeli-personel-alimi/kpss-20237-cevre-bakanligi-lisans-mezunu-119-sozlesmeli-personel-h45555.html

KPSS Puan Şartı Ne Olacak?

Adaylardan KPSS Şartı aranacak. 2022 yılı KPSS Puanı kullanılacak olup adayların Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden puan almış olmaları gerekmektedir.

Taban KPSS Puan Şartı Yok! Mülakatsız Personel Alınacak!

Adaylardan herhangi bir Taban KPSS Puan şartı aranmayacaktır. Bu yönde adayların KPSS den almış oldukları puanlar ele alınarak yapılacak sıralama ile en yüksek puandan en düşük puana kadar yerleştirme yapılacak. Bu kapsamda adaylara herhangi bir Mülakat yapılmayacaktır.

Tercihler Ne Zaman Yapılacak?

Tercihler ÖSYM üzerinde 23 kasım 2023 tarihi ile yayımlanarak başlamış olup 7 gün sürecektir. Tercihler sadece ÖSYM AİS üzerinden yapılacak.

Tercih Tarihleri: 23 - 29 Kasım 2023

Tercih Adresi: https://ais.osym.gov.tr

ÖSYM KPSS 2023/7 Terciih Kılavuzu

KPSS-2023/7: Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının Sözleşmeli Personel Pozisyonlarına Yerleştirme Yapmak İçin Adaylardan Tercih Alınması

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının sözleşmeli personel pozisyonlarına, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamında istihdam edilmek üzere ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacaktır. Adaylar, KPSS-2023/7 Tercih Kılavuzu’na aşağıdaki bağlantıdan erişebilecektir.

Adaylar tercihlerini, 23-29 Kasım 2023 tarihleri arasında yapabilecektir. Tercih işlemleri, 23 Kasım 2023 tarihinde saat 10.00'da başlayacak ve 29 Kasım 2023 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir.

Tercih işlemleri, Ek’te yer alan KPSS-2023/7 Tercih Kılavuzu kurallarına göre ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır. Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Genel Bilgiler

TABLO-1 Ortaöğretim Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Sözleşmeli Personel Pozisyonları

TABLO-2 Ön Lisans Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Sözleşmeli Personel Pozisyonları

TABLO-3 Lisans Mezunlarının Tercihleri Arasında Gösterebileceği Sözleşmeli Personel Pozisyonları

Sözleşmeli Personel Pozisyonları İçin Aranan Nitelikler