Ölçme, Seçme ve yerleştirme merkezi Başkanlğından gelmiş olan duyuru ile Lisans mezunu adaylar içerisinden 119 Sözleşmeli Personel alımı gerçekleştirilecek. Alımlar KPSS 2023/7 kapsamında gerçekleştirilecek olup tercih süreci başlamıştır. Bu kapsamda tercihlerinizi sadece ÖSYM üzerinden yapacaksınız. İşin Olsa ekibi olarak sizlere Lisans mezunu kontenjan dağılımlarını aktaracağız.

Lisans mezunu Kontenjan Dağılımı Nedir?

ÖSYM ile yayımlanmış olan duyuruya göre Çevre Bakanlığı farklı şehirlerde ve kadrolarda istihdam edilmek üzere Lisans Mezunu 119 personel alımı yapılacağını aktardı. Buna göre alımlar:

  • 85 Mühendis,
  • 19 Büro Personeli,
  • 15 Avukat,

Kimler Başvuru Yapabilecek?

Başvuru yapmak isteyen adaylar başvurularını sadece 657 Sayılı Devlet Memurları kanunu kapsamında gerçekleştirecek. Bu kapsamda 48. Maddesindeki şartlar aranacak. 

KPSS Şartı ise 2022 yılında yapılan KPSS'den Lisans seviyesinde P3 puan türünden puan almış olmak şartı aranacaktır.

Lisans Mezunu Nitelik Koduna Göre Şartlar Nedir?

4421 Nitelik Kodu:  Ekonomi, İktisat, İş İdaresi ve İktisat, Ekonomi ve İdari Bilimler, Ekonomi-Yönetim Bilimleri, Ekonomi Politik ve Toplum Felsefesi, Uluslararası Ekonomi lisans programlarının birinden mezun olmak.

4431 Nitelik Kodu:  İşletme, İşletmecilik, İşletme-Maliye, İş İdaresi, İş İdaresi ve İktisat, Yönetim ve Organizasyon, Yönetim Bilimleri, Yönetim Bilimleri ve Liderlik, Muhasebe-Finansman, Muhasebe ve Finansal Yönetim, Muhasebe ve Finans Yönetimi, Pazarlama, İşletme Bilgi Yönetimi lisans programlarının birinden mezun olmak.

4459 Nitelik Kodu:  Maliye, Muhasebe ve Maliye veya Maliye-Muhasebe lisans programından mezun olmak.

4503 Nitelik Kodu:  Kamu Yönetimi,Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi lisans programlarının birinden mezun olmak.

4531 Nitelik Kodu:  Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği, Bilgisayar Bilimi ve Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Bilgisayar ve Enformatik Mühendisliği, Kontrol ve Bilgisayar Mühendisliği lisans programlarının birinden mezun olmak.

4677 Nitelik Kodu:  Çevre Mühendisliği lisans programından mezun olmak.

4669 Nitelik Kodu:  İnşaat Mühendisliği lisans programından mezun olmak.

4639 Nitelik Kodu:  Makine Mühendisliği, Makine ve İmalat Mühendisliği, Makine ve Üretim Mühendisliği, Makine ve Malzeme Mühendisliği lisans programlarının birinden mezun olmak.

4689 Nitelik Kodu:  Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği, Jeodezi ve Haritacılık Mühendisliği, Harita Mühendisliği, Geomatik Mühendisliği lisans programlarının birinden mezun olmak.

4611 Nitelik Kodu:  Elektrik Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği lisans programlarının birinden mezun olmak.

4685 Nitelik Kodu:  Jeoloji Mühendisliği, Hidrojeoloji Mühendisliği, Petrol ve Doğalgaz Jeolojisi lisans programlarının birinden mezun olmak.

4681 Nitelik Kodu:  Jeofizik Mühendisliği lisans programından mezun olmak.

4419 Nitelik Kodu: Hukuk lisans programından mezun olmak.

Tercihler Ne Zaman Yapılacak?

Adaylar tercihlerini sadece ÖSYM üzerinden gerçekleştirecekler. Bu kapsamda yayımlanmış olan duyuruya göre Tercihler 23 - 29 Kasım 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. tercih kılavuzlarına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

TERCİH KILAVUZU BURADA

TERCİH ÜCRETİ VE ANLAŞMALI BANKALAR BURADA