Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı az önce sürpriz bir haber ile 2022 yılı 3. Dönem Aralık ayı 2828 sayılı kanun kapsamında tercih kılavuzunu yayımladı. Söz konusu kılavuza göre, 70 Kamu kurumu ve Üniversiteler bünyelerindeki eksikliği karşılamak üzere farklı alanlarda en az İlkokul mezunu adaylar içerisinden 2636 Memur Alımı ve Personel Alımı yapacak. İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde İlgili başvuru kılavuzu hakkında detayları aktaracağız.

İşin Olsa ekibi olarak bu haberimizde sizlere 2828 Sayılı Kanun hakkında, Kontenjan dağılımı ve alım yapacak bazı kurumlar hakkında detayları aktaracağız.

2828 Sayılı Kanun Nedir?

Kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına, “Sosyal Hizmetler Kanunu Kapsamında Tanınan İstihdam Hakkının Kullanımına İlişkin Yönetmelik” hükümleri uyarınca Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yerleştirme yapılacaktır.

Bu yerleştirme işlemlerine yalnızca 2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanununun ek 1 inci maddesi kapsamında;

a. Haklarında korunma veya bakım tedbir kararı alınmış,

b. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının sosyal hizmet modellerinden en az iki yıl süre ile yararlanmış ve reşit olduğu tarih itibariyle de bu hizmetlerden yararlanmaya devam eden,

c. 18 yaşının dolduğu ve korunma ya da bakım tedbir kararının veya himaye onayının sona erdiği tarihten itibaren beş yıl içinde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına başvurarak hak sahibi olduğunun tespitini yaptırmış kişilerin katılması mümkündür.

Bu nedenle yapılacak yerleştirme işlemlerine yalnızca yukarıdaki şartları taşıyan ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğünce bu şartları taşıdığının kontrolü yapıldıktan sonra hak sahibi olduğu belirlenen kişiler katılabileceklerdir.

TERCİH YAPACAK ADAYLAR İNSTAGRAMDA BULUŞTU! SENDE İŞİN OLSA İNSTAGRAMA KATIL VE BİLGİ ALIŞVERİŞİ YAP!

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

2022/3 Tercih Kılavuzu Yayımlandı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ( ASHB) söz konusu tercih kılavuzunu 5 Aralık 2022 tarihinde resmi internet adresinde yayımladı. Söz konusu duyuru ise;

2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanununun Ek 1 inci Maddesi kapsamında tanınan istihdam hakkından yararlanacak hak sahipleri için 2022 Yılı III.(Aralık) Dönem tercih işlemleri başlıyor.

şeklinde duyuru yapıldı.

2636 Memur Personel Alımı Mezuniyete Göre Kontenjan ve Alım Kadroları Dağılımı:

İlkokul Ortaokul İlköğretim Mezunu 362 Kişi İle - Hizmetli Alımı Yapılacak,

Ortaöğretim ( Lise ) Mezunu 1161 Kişi İle - Memur, Şoför, Teknisyen, Sağlık Teknisyeni, Teknisyen, Sürekli İşçi kadrolarında personel alımı yapılacak.

Ön Lisans Mezunu 330 Kişi İle - Anbar Memuru, Çocuk Eğitimcisi, Dava Takip Memuru, Memur, Sağlık Teknikeri, Sekreter, Sürekli İşçi, Tekniker, Puantör kadrolarında memur alımı yapılacak.

Lisans Mezunu 783 Kişi İle - Avukat, Diyetisyen, Memur, Mühendis, Öğretmen, Psikolog, Ressam, Sosyal Çalışmacı, Sosyolog, Sürekli İşçi, Veteriner Hekim kadrolarında memur alımı yapılacak.

Ataması En Çok Olan Kurumlar ve Detayları:

Milli Eğitim Bakanlığı 787 Personel Alımı Yapacak!

MEB bünyesine en az İlkokul mezunu adaylar içerisinden 787 kişilik kadro ile,  Lise Mezunu: 557 Memur, Ön Lisans Mezunu: 10 Memur Lisans Mezunu: 10 Öğretmen ve 100 Memur olmak üzere alım yapılacak. Adayların belirtilmiş nitelik kodlarındaki şartları sağlıyor olmaları gerekmektedir. 

İLANIN DETAYLARI: https://www.isinolsa.com/kamu-personeli-alimi/meb-2828-sayili-kanun-ile-787-memur-ve-hizmetli-alimi-ilani-2022-h43342.html

Sağlık Bakanlığı 413 Personel Alımı Yapacak!

Sağlık Bakanlığı bünyesine Taşra teşkilatında olmak üzere 413 kişilik kadro ile, İlkokul,Ortaokul,İlköğretim Mezunu: 60 Hizmetli Alınacak. Lisans Mezunu: 5 Diyetisyen, 127 Memur, 4 Mühendis, 3 Psikolog, 4 Sosyal Çalışmacı olmak üzere toplamda 143 personel alınacak. Ön Lisans Mezunu: 10 Sağlık Teknikeri, Lise mezunu: 200 Düz Memur alımı gerçekleştirilecektir. KPSS Şartı aranmıyor.

İLANIN DETAYLARI: https://www.isinolsa.com/sozlesmeli-personel-alimi/saglik-bakanligi-kpss-siz-413-yeni-personel-aliyor-2828-sayili-h43410.html

GSB 64 Personel Alımı Yapacak!

Gençlik ve Spor Bakanlığı 64 Şehirde personel alımı yapılacağını bildirdi. Bu kapsamda alımlar 55 Şehirde Düz Memur, 9 Şehirde Hizmetli alımı gerçekleştirilecektir. 

İLANIN DETAYLARI: https://www.isinolsa.com/kamu-personeli-alimi/gsb-64-sehirde-kpss-siz-memur-ve-hizmetli-alimi-ilani-20223-kilavuz-h43344.html

İçişleri Bakanlığı 32 Memur Persnel Alımı Yapacak!

Bakanlık 2828 sayılı kanuna göre  Lise Mezunu Kontenjanlar: 11 Düz Memur, Lisans Mezunu Kontenjanlar: 16 Düz Memur, İlkokul,Ortaokul,İlköğretim Mezunu: 5 Hizmetli kadrolarında alm yapılacak

İLANIN DETAYLARI: https://www.isinolsa.com/kamu-personeli-alimi/icisleri-bakanligi-2828-sayili-kanun-ile-32-memur-ve-hizmetli-h43362.html

En Çok Atama Yapılacak Bakanlık ve Kurumların Bazıları:

- Adalet Bakanlığı,

- Adli Tıp Kurumu Başkanlığı,

- Üniversiteler,

- Adli Tıp Kurumu Başkanlığı,

- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı,

- Devlet Demiryolları,

- Devlet Su İşleri,

- Dışişleri Bakanlığı,

- Diyanet İşleri Başkanlığı,

- Elektik Üretim A.Ş. Müdürlüğü,

- Genelkurmay Başkanlığı,

- İçişleri Bakanlığı,

- Kültür ve Turizm Bakanlığı,

- Milli Eğitim Bakanlığı,

- Orman Genel Müdürlüğü,

- Sağlık Bakanlığı,

- Sosyal Güvenlik Kurumu,

- Tarım ve Orman Bakanlığı,

- Ticaret Bakanlığı,

- Toprak Mahsulleri Ofisi Müdürlüğü,

- Yargıtay Başkanlığı,

- Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü,

- Deniz Kuvvetleri Komutanlığı,

- Kara Kuvvetleri Komutanlığı,

- Devlet hava Meydanları,

- BOTAŞ,

- Emniyet Genel Müdürlüğü,

- Et ve Süt Kurumu,

- Eti Maden İşletmeleri,

- İletişim Başkanlığı,

- Karayolları Genel Müdürlüğü,

- Jandarma Genel Komutanlığı,

- Maden Tetkik ve Arama Müdürlüğü,

- Meteoroloji Genel Müdürlüğü

- Orman Genel Müdürlüğü,

- Sahil Güvenlik Komutanlığı,

- Strateji ve Bütçe Başkanlığı,

- Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü,

- Tarım ve Orman Bakanlığı,

- Türkiye Taş Kömürü Kurumu,

- Vakıflar Genel Müdürlüğü,

- Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı,

- AFAD,

- Anayasa Mahkemesi Başkanlığı,

- Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı,

- Bilgi teknolojileri İletişim Kurumu Başkanlığı,

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı,

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi Başkanlığı,

- Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı,

- Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü,

- Devlet Arşivleri,

- Devlet opera ve Balesi,

- Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü,

- Gelir İdaresi Başkanlığı,

- Gençlik ve Spor Bakanlığı,

- Hazine ve Maliye Bakanlığı,

- İçişleri Bakanlığı,

- MSB Akaryakıt İkmal ve Nato Pol Tesisleri İşletme Başkanlığı,

- Özelleştirme İdaresi Başkanlığı,

- Rekabet Kurumu Başkanlığı,

- Nükleer Düzenleme Kurumu,

- RTÜK,

- Sayıştay Başkanlığı,

- Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü,

- Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü,

- TEDAŞ,

- Diyanet İşleri Başkanlığı,

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nelerdir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2828 sayılı kanun kapsamında yapılan atamalara ilişkin adayların bazı genel şartları sağlıyor olmaları gerekecektir.Buna göre yayımlanan tercih kılavuzuna göre;

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Güvenlik Soruşturması ve arşiv araştırması yapılmış olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinin 6’ncı fıkrasında belirtilen askerlik şartını taşımak şartları aranacak.

Özel Başvuru Şartları Nedir?

Söz konusu kanun kapsamında memur alımı ve personel alımı için KPSS siz Memur Alımı yapılacak. KPSS şartı aranmayacak olup adayların ilgili kılavuzda belirtilen nitelikleri sağlıyor olmaları gereklidir. Söz konusu bazı alımlarda ve kadrolarda adaylardan belgeler istenecektir.

Tercihler Ne Zaman ve Nasıl Yapılacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yayımlanan tercih kılavuzu için başvurular sadece e-Devler şifresi ile gerçekleştirilecektir. Bu kapsamda Bakanlığın açıklaması şöyle:

Hak sahipleri tercihlerini www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden 06 Aralık 2022 - 16 Aralık 2022 tarihleri arasında yapabileceklerdir. Tercih işlemleri 16 Aralık 2022 gecesi, saat 23:59’da sona erecektir.

Hak sahiplerince E-Devlet Kapısı kullanılarak www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden tercihte bulunulacaktır. Bu nedenle tercihte bulunmak isteyen hak sahiplerinin E-Devlet Kapısı’na giriş şifrelerine sahip olmaları gerekmektedir. Daha önce bu şifreyi edinen hak sahiplerinin yeniden şifre almalarına gerek bulunmamaktadır. Bu adaylar mevcut şifrelerini kullanmak suretiyle tercihte bulunabilirler. E-Devlet Kapısı giriş şifresi bulunmayan hak sahiplerinin PTT şubelerine giderek şifre almaları gerekmektedir.

Hak sahipleri tercih kılavuzuna Bakanlığımız internet sayfasından ve E-Devlet Kapısını kullanarak www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden ulaşabilirler.

Tercih Tarihleri: 6 - 16 Aralık 2022

Tercih Ekranı: www.turkiye.gov.tr

TERCİH KILAVUZU BURADA

TÜM DUYURULAR VE GELİŞMELERDEN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim