Yeni ilanlar yayımlanmaya devam ediyor. Son zamanlarda bakanlıklar ve kamu kurumları tarafından yayımlanan bir çok memur personel alım ilanı bulunuyor. Bu yönde Adalet bakanlığı yayımladığı memur personel alımı ilanlarına göre farklı pozisyonlarda 5 bin 471 memur alımı ve kamu personeli alımı yapacağını belirtti. Bizde İşin Olsa ekibi olarak tüm adalet bakanlığının ilanlarının tamamını derledik ve sizlere haberimide ilgili detayları aktarıyoruz.

KADRO DAĞILIMI NEDİR?

Adalet Bakanlığına bağlı olan Ceza ve tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesindeki memur personel eksikliği için 171 kişlik personel kadrosu ile,  108 psikolog, 24 sosyal çalışmacı, 36 öğretmen ve 3 veteriner hekim alımı ve 300 İade Memuru alımı yapacak. Adalet bakanlığı ise kendi bünyesinde görevlendirmek üzere 5 bin arabulucu alımı yapacağını ve bu yönde adaylara sınav yapacağını belirtti.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Adalet bakanlığı ve CTE 5 bin 471 memur personel alımı ilanına başvuru yapacak adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Görevini yerine getirmesine engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Daha önce görev yaptığı kamu kurmu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak şartları aranacak.

İLANA GÖRE ÖZEL NİTELİKLER:

CTE 171 Kamu Personeli Alımı:

Ceza ve Tevkievleri Genel Müdürlüğü 171 kişilik boşluk ile 08 psikolog, 24 sosyal çalışmacı, 36 öğretmen ve 3 veteriner hekim alımı yapacak olup adayların bu yönde Üniversitelerin dört yıllık eğitim veren bölümlerinin ilgili bölümlerinden mezun olmuş olmak ve ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden puan almış olmaları gerekmektedir.

CTE 300 İdare Memuru Alımı:

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü 9-5'inci dereceli kadrolara 300 idare memurluğu öğrencisi alımı yapacak. Adaylardan özel olarak, En az dört yıllık lisans eğitimi veren fakülte ve yüksekokullardan veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yabancı fakülte veya yüksekokullardan mezun olmak ve 2018 KPSS LİSANS sınavı KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartları aranacak.

Adalet Bakanlığı 5 Bin Arabulucu Alımı:

Adalet Bakanlığı arabulucu ihtiyacını karşılamak üzere 2019 yılı 5 bin arabulucu için sınav yapacağını ifade etti. Başvuru için özel olarak, Hukuk fakültesinden mezun olmak veya yabancı bir hukuk fakültesini bitirip de Türkiye’deki hukuk fakülteleri programlarına göre eksik kalan derslerden sınava girip başarı belgesi almış bulunmak, Tam ehliyetli olmak, Mesleğinde en az beş yıllık kıdeme sahip olmak ve Arabuluculuk eğitimini tamamlamak şartları aranacak.

BAŞVURULAR:

İlgili ilanlar için başvuru dönemleri farklısır. CTE 171 Memur alımı için En geç 07 Ağustos 2019, 300 İdare Memuru alımı için 19.08.2019 tarihinde başlayıp 02.09.2019 tarihi mesai saati bitimine kadar  ve Adalet Bakanlığı Arabuluculuk için (UYAP Arabulucu Portal) internet adresi üzerinden 19 Ağustos 2019 – 02 Eylül 2019 tarihleri arasında alınacaktır. İlanlar hakkında detaylı bilgi alabilmek için aşağıdaki bağlantıları inceleyebilirsiniz.

CTE 171 Personel Alımı İlanı

CTE 300 Memur Alımı İlanı

Adalet Bakanlığı 5 Bin Arabuluculuk ilanı