Adalet Bakanlığına bağlı olan CTE bünyesindeki memur eksikliğini karşılamak üzere 300 kişilik boş kadro ile memur alımı yapacağını belirtti. Söz konusu ilan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü resmi internet adresi üzerinde yayımladı. Henüz başvuru süreci başlamamış olan için her detaya yer verilerek adayların genel bilgi almaları sağlandı. Bizde İşin Olsa ekibi olarak sizlere ilgili ilan hakkında detayları aktarıyor olacağız.

300 MEMUR ALIMI YAPILACAK!

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü yaptığı duyuruda 9-5 inci dereceli kadrolara 300 idare memurluğu öğrencisi alımı yapacağını açıkladı. Yapılmış olan duuruya göre Adalet Bakanlığı CTE tarafından sözlü ve mülakat sınavı yapılacak olup söz konusu sınavları başarılı olarak geçen adayların başvuruları kabul edilecektir. 

Adaylardan bazı genel ve bazı özel nitelikler talep edilmekte olup, Genel olarak, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşıyor olmaları gerekmektedir. Özel olarak ise adaylardan, dört yıllık eğitim veren üniversitelerin yükseköğretim fakültelerinden mezun olmuş olmak veya bunlara denkliği bulunan yabancı okullardan mezun olmuş olmak ve ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından 2018 yılına ait puan türünden KPSSp3 puanından en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir.

BAŞVURU SÜRECİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

CTE 300 memur alımı için başvuru süreci 19 Ağustos 2019 tarihi itibari ile başlıyor. Adaylara başvuru için 2 haftalık süre verilecek ve adaylar başvurularını en geç 02 Eylül 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular Ağır Ceza Cumhuriyet Başsavcılıklarına bağlı bilgi işlem şube müdürlükleri, şeflikleri ve bürolarına bizzat yapılacak, posta yoluyla yapılan müracaatlar kesinlikle kabul edilmeyecek.

İSTENEN BELGELER NEDİR?

  • Başvuru Formu 
  • Adli sicil ve arşiv kaydının bulunmadığına dair beyanı, 
  • Öğrenim durumlarını gösteren belgenin noter onaylı sureti ya da ilgili kurumunca verilen onaylı örneği (adaylar başvuru sırasında öğrenim durumlarını gösteren belgenin aslını ibraz etmeleri halinde başvuruyu kabul eden memur tarafından da onaylanabilecektir,
  • 2018 KPSS LİSANS sınavı KPSSP3 puan türünü gösterir sınav sonuç belgesinin çıktısı,
  • Son altı ay içinde çekilmiş iki adet biyometrik fotoğraf (6x9)
  • Fotoğraflı özgeçmiş(Ek-2),
  • Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlık numarası bulunan fotoğraflı kimlik belgesi fotokopisi,
  • Kamu kurumlarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olarak görev yapmış olanlardan görev yaptıkları kurumdan alacakları hizmet belgesi,
  • Sınav başvuru tarihi itibarıyla güncel askerlik durum belgesi,

BAŞVURU FORM VE EKLER:

Ek-1 Başvuru Formu

Ek-2 Fotoğraflı Özgeçmiş

Ek-3 İdare Memurluğu Tanıtımı

Ek-4 Sınav Takvimi

Editör: TE Bilisim