Adalet Bakanlığı memur alımları için geçtiğimiz günlerde başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından bir çok aday bu ilanı bekliyordu. Adalet Bakanlığı 12 bin 713 memur alımı sonrasında yeni bir ilan daha yayımlayarak 5 bin memur alımı daha yapacağını belirtti. Ayrıca adaylardan KPSS şartı aranmayacak olup ilanın detayları haberimizde yer almaktadır.

İLANIN DETAYLARI:

Adalet Bakanlığı resmi internet adresinde yaptığı duyuruya göre 5 bin kişilik boşluk ile memur alımı yapacağını belirtti. Bu kapsamda yayımlanan duyuruda Bakanlık ihtiyaç doğrultusunda 5 bin arabuluculuk sınavı yapacağına ifade etti. Söz konusu olan Arabuluculuk sınavı 24 Kasım 2019 tarihinde yapılacağını ve ihtiyaç doğrultusunda yine 2020 yılında da 5 bin kişilik boşluk ile arabulucu alacağını belirtti.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Adalet Bakanlığı arabuluculuk sınavına başvuru yapacak adaylardan, Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Tam Ehliyetli olmak,  Hukuk fakültesinden mezun olmak veya yabancı bir hukuk fakültesini bitirip de Türkiye’deki hukuk fakülteleri programlarına göre eksik kalan derslerden sınava girip başarı belgesi almış bulunmak, Söz konsu mesleğinde en az 5 yıl deneyim sahibi olmak ve arabuluculuk eğitimini tamamlamış olmaları gereklidir.

NE ZAMAN BAŞVURU YAPILACAK?

Adaylar Arabuluculuk sınavına başvru yapabilmeleri için öncelikle belrtilen nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir. Sonrasında ise, başvuru ekranı 19 Ağustos 2019 tarihinde açılacak olup adaylar başvurularını en geç 02 Eylül 2019 tarihine kadar elektronik ortamda e-devlet şifresi, elektronik imza ya da mobil imza kullanmak suretiyle https://arabulucu.uyap.gov.tr/arabulucu/giris.jsp (UYAP Arabulucu Portal) üzerinden sisteme giriş yaptıktan sonra ilgili alanları doldurup, aşağıdaki evrakları tek tek tarayarak ya da fotoğraflarını çekerek sisteme okunaklı biçimde aktarıp göndereceklerdir.

Söz konusu ilan hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayarak ilanın tam metnine ulaşabilirsiniz.