Devlet Su İşleri Koruma ve Güvenlik Görevlisi alımı ilanı yayımlandı. Beklenen ilan 11 ocak 2023 tarihi ile geldi. Söz konusu yayımlanmış olan ilana göre Devlet Su İşleri bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere  Kurumun Merkez Teşkilatında görevlendirilmek üzere 30 Koruma ve Güvenlik Görevlisi alımı yapılacak. 

Söz konusu alımlar için adaylardan herhangi bir Yazılı veya sözlü sınav yapılmaksızın Mülakatsız personel alımı gerçekleştirilecektir.

30 Koruma ve Güvenlik Görevlisi Alımı Başvuru Şartları:

Bu pozisyonda istihdam edilmek üzere 30 sözleşmeli personel alınacaktır.

Başvuru Genel Şartları Nedir?

Adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Bu kapsamda Sadece Erkek adaylar başvuru yapabilecek olup Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak şartı aranacak. Ayrıca alımlar Vardiyalı Çalışma şekli ile yapılacağından adayların Gece veya Gündüz çalışmasına engel durumu olmamak gereklidir.

Başvuru Özel Şartları Nedir?

Adaylardan özel olarak, KPSS, Eğitim ve Mesleki şartlar aranacak.

KPSS Şartı Nedir?

2022 yılında yapılan KPSS'den Ön Lisans seviyesinde KPSSP93 puan türünden en az 50 puan almış olmak.

Yaş Şartı:

01.01.2023 tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak. 01.01.1988 tarihi ve sonrasında doğmuş olmak gereklidir.

Eğitim Şartı:

Özel Güvenlik ve Koruma, Savunma ve Güvenlik, Güvenlik, Kamu Güvenlik ve Asayişin Sağlanması, Güvenlik ve Koruma veya İstihbarat önlisans programlarının birinden mezun olmak.

Güvenlik Görevlisi Kadrosu Şartları:

10.06.2004 tarihli ve 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun 10 uncu maddesinde belirtilen şartları taşımak. Özel Güvenlik Görevlileri Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen sağlık şartlarına sahip olmak, Son başvuru tarihi itibarıyla geçerlilik süresinin dolmasına en az 6 (altı) ay kalmış olan özel güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olmak,

Boy Şartı:

 170 cm den kısa boylu olmamak.  Boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13’ten fazla, 17’den az olmamak, 

Sağlık Şartı:

 Aşağıda belirtilen hususları kapsayacak şekilde (boy ve kilo bilgilerinin raporda yer alması gerekmektedir.) Tam teşekküllü hastanelerden son 6 (altı) ay içerisinde alınmış “Özel Güvenlik Görevlisi Olur” ibareli sağlık kurulu raporuna sahip olmak.

(Psikiyatri: Psikiyatrik bir hastalık veya kişilik bozukluğu (Psikopati); alkol ve uyuşturucu bağımlılığı olmamak;

Nöroloji: Özel güvenlik hizmetini yerine getirmesine engel teşkil edebilecek nörolojik rahatsızlığı olmamak;

Göz: Görme engeli, şaşılık, gece körlüğü olmamak,

Kulak Burun Boğaz (KBB): Özel güvenlik hizmetini yapmasına engel teşkil edebilecek işitme kaybı olmamak.) 

Başvurular ne Zaman Yapılacak?

DSİ Personel alımı başvurusu 11 Ocak 2023 tarihi ile başlamış olup en geç 23 Ocak 2023 tarihine kadar yapılacak. Başvurular sadece e-Devlet adresi üzerinden gerçekleştirilecek. 

BAŞVURU BİLGİSİ VE KILAVUZU BURADA: https://www.isinolsa.com/sozlesmeli-personel-alimi/dsi-1273-personel-alimi-basvurusu-basladi-en-az-50-kpss-ve-lise-h43661.html