Devlet Su İşleri personel alımı ilanı yayımlandı. Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamadan sonra ilanın yayımlanması bekleniyordu. Bu kapsada DSİ yayımladığı ilana göre bünyesine 1273 kişilik kadro ile 4 farklı alanda olmak üzere sözleşmeli personel alımı yapacak. Alımlar için başvuru süreci başladı.

İşin Olsa ekibi olarak yaptığımız bu haberimizde sizlere DSİ Sözleşmeli personel alımı ilanı hakkında detayları aktaracağız.

DSİ 1273 Personel Alımı Başvuru Ekranı Açıldı!

DSİ bünyesine sözleşmeli personel kapsamında yayımladığı duyuru ile Başvuru süreci başladı. Adaylar başvurularını en geç 12 gün içerisinde gerçekleştirecekler. 

Bu kapsamda Başvurular 11 - 23 Ocak 2023 tarihlerinde sadece kariyer adresi üzerinden yapılacak.

Başvuru yapacak adaylar ilanlarda belirtilen nitelikleri sağlıyor olmaları gereklidir. Nasıl başvuru yapılacağına dair bilgileri sizlerle paylaşacağız.

Lise, Ön Lisans ve Lisans Mezunu Personel Alınacak!

DSİ bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere yayımladığı ilana göre en az lise mezunu 4 farklı alanda sözleşmeli personel alımı yapılacak. Buna göre,

Lise mezunu: 222 Destek personeli

Ön Lisans mezunu - 30 Koruma ve Güvenlik Görevlisi, 221 Büro personeli,

Lisans mezunu: 800 Mühendis

alımı olmak üzere toplamda 1273 sözleşmeli personel alımı yapılacak.

Kimler Başvuru Yapabilecek?

Adaylardan 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. 

En Az 50 KPSS Puanı İle Başvuru Alınacak!

DSİ yayımladığı ilan ile 2021 veya 2022 yıllarında yapılan KPSS den Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 50 veya 60 puan almış olmak şartı aranacaktır.

Kontenjana Göre Özel şartlara ulaşmak için ise aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

DSİ 50 KPSS İle Koruma ve Güvenlik Görevlisi Alımı ilanı 2023

DSİ 222 Destek Personeli Alımı - 50 KPSS ve Lise Mezunu

DSİ 42 Şehirde 60 KPSS İle 221 Büro Personeli Alımı İlanı

Devlet Su İşleri 800 Mühendis Alımı Branş Dağılımı ve Şartları 2023

Başvurular Nasıl Yapılacak

Adyalar başvurularını sadece belirtilen tarihler içerisinde gerçekleştirecek. En geç 23 ocak 2023 tarihine kadar yapılacak başvurular için online olarak kariyer kapısından yapılacak. Bunun dışında yapılacak şahsen başvuru kabul edilmeyecektir.

BAVURU EKRANI: https://www.turkiye.gov.tr/devlet-su-isleri-kariyer-kapisi-kamu-ise-alim

1. ADIM: Öncelikle adayların yukarıda belirtilen başvuru adresine giriş yaparak e-devlet şifresi ile sisteme giriş yapınız.

2. ADIM: İlgili ekran " Yeni Başvuru " seçeneğine tıklayınız.

3. ADIM: Karşımıza ilgili lan gelecek ve buradan da " başvur " yazısına tıkladıktan sonra ilgili ilan detayları karşımIza çıkacaktır. Buradan ilgili ilanları inceleyebiliriz.

4. ADIM: İlanı okudukTan sonra " Yukarıdaki bilgilendirme yazısını okudum ve kabul ediyorum. " yazısına tıkladıktan sonra karşımıza başvuru yapacağımız kadrolar gelecektir. Buradan da ilgili kontenjanı seçerek başvuru adımlarımızı ilerletebiliriz.

DSİ 1273 PERSONEL ALIMI KILAVIZLARI BURADA

Editör: TE Bilisim