Diyanet İşleri Başkanlığı personel alımı için ilana çıktı. Başkanlık bünyesine farklı şehirdeki Taşra teşkilatındaki eksikliği gidermek üzere Koruma ve Güvenlik Görevlisi alımı yapacak. Alımlar KPSS Puanı ile gerçekleştirilecek olup puana göre sıralama ile alım gerçekleştirilecektir.

İşin Olsa ekibi olarak bu haberde sizlere Diyanet İşleri Başkanlığı Güvenlik görevlisi alımı hakkında " Başvuru Şartları, Kontenjan Bilgisi, Güvenlik Görevlisi Maaşları ve Başvuru detayları " hakkında bilgileri aktaracağız.

DİB Sözleşmeli Personel Alımı Kontenjan Bilgisi Nedir?

Diyanet İşleri Başkanlığı Taşra birimlerinde toplamda 1837 Koruma ve Güvenlik Görevlisi Alımı yapacak. Alımlar Kadın Erkek adaylar içerisinden gerçekleştirilecek. 

Alım Yapılacak birimler ise " dini yüksek ihtisas, dini ihtisas, eğitim merkezleri, Kur’an kursları ile Kur’an kursu yurt ve pansiyonları " olarak açıklandı.

Kadın Erkek Kontenjanlar:

Silahsız Koruma ve Güvenlik Görevlisi alımlar Ön Lisans seviyesine olmak üzere

  • 746 Kişi Kadın Aday,
  • 1091 Kişi Erkek Aday,

tarafından gerçekleştirilecek.

Başvuru İçin Aranan Şartlar Nedir?

Diyanet adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Bu kapsamda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak " gibi başvuru şartları aranacak.

KPSS Şartı Ne Olacak?

Koruma ve Güvenlik Görevlisi alımları ön lisans mezunu adaylar içerisinden gerçekleştirilecek olup 2022 yılı KPSS puanı kullanılarak P93 puan türünden en az 50 puan almış olmak şartı istenecektir.

Yaş Şartı Var Mı?

Adayların 18 Yaşını tamamlamış ve 35 yaşını doldurmamış olmaları gerekmektedir.

Özel Başvuru Şartları Ne Olacak?

a) Yükseköğretim kurumlarının ön lisans düzeyinde eğitim veren bölümleri ile bu bölümlere denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilmiş bölümlerden mezun olmak,

b) Son başvuru tarihi itibarıyla geçerlilik süresi dolmamış silahlı/silahsız özel güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olmak, (Adaylar istenilen belgenin geçerlilik tarihi ve seri numarasını başvuru ekranında yer alan ilgili bölüme doğru bir şekilde gireceklerdir. Geçerli silahlı/silahsız özel güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olmadığı sonradan anlaşılan adayların başvuruları iptal edilecektir.)

c) Gece ve gündüz, iç ve dış mekanda 24 saat esasına göre vardiyalı sistemde çalışmaya engel durumu olmamak.

d) 10/06/2004 tarihli ve 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun 10 uncu maddesinde yer alan şartları taşımak.

Başvurular Ne Zaman ve Nasıl Yapılacak?

Diyanet Koruma ve Güvenlik Görevlisi Alımı için başvurular sadece Online olarak gerçekleştirilecektir. Bu kapsamda;

Başvuru Tarihleri: En geç 5 Mayıs 2023

Başvuru Adresi: sinav.diyanet.gov.tradresi üzerinden yapılacaktır.

Başvuru Değerlendirmesi Nasıl Yapılacak?

Başvurular KPSS Puanı ile yapılacak olup değerlendirmelerde KPSS Puanı ele alınarak en yüksek puandan en düşük puana kadar yapılacak sıralama ile kadro sayısının 3 katı aday değerlendirilecek.

Sözlü Sınav Yapılacak!

Başvuruların her bir unvan için ilan edilen sayıdan fazla olması halinde, sözlü sınava çağrılacaktır. Sınav yapılacak şehirler ise " Antalya - Bursa - Diyarbakır - Elazığ - Kastamonu - Kocaeli - Konya, Manisa - İstanbul (Anadolu) - İstanbul (Avrupa) - Tekirdağ - Trabzon, Samsun - Şanlıurfa - Rize - Van - Yozgat"  olmak üzere 16 şehirde sözlü sınav yapılacak.

Koruma ve Güvenlik Görevlisi Maaşları Ne Kadar?

Son yapılan zamlardan sonra Koruma ve güvenlik görevlisi maaşları kamuda 10.910,84 TL  ile 11.577,89 TL arasında hizmet yılına göre değişmektedir. Maaşlar hakında detaylı bilgiye aşağıdaki bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz.

İLGİLİ HABER: https://www.isinolsa.com/maaslar/kamu-ve-ozelde-2023-yili-guvenlik-gorevlisi-maaslari-ne-kadar-h39297.html

İLANIN TAM METNİ BURADA