Jandarma Genel Komutanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 104 personel alımı yapacağını bildirmişti. Başvuruların sona gelmesi ile birlikte sonuçlar beklenmeye başlandı. Jandarma Genel Komutanlığı sınava katılacak toplam sayısı paylaştı. Binlerce aday başvuru sonuçlarını beklerken bizde İşin Olsa ekibi olarak sizlere başvuru sonuçlarının açıklanması ve ilan sınav detayları hakkında bilgi paylaşımı yapacağız.

104 Personel Alımı Yapılacak!

Jandarma Genel Komutanlığı 2022 yılı ilk ilanı ile bünyesinde 104 kişilik kadro ile açıktan memur alımı yapacağını bildirdi. Bu yönde alımlar 101 Destek Personeli ( Hizmetli ), 1 Destek Personeli ( Garson ), 1 Mütercim Tercüman ( Rusça ) ve 1 Veteriner Hekim alımı yapılacak.

Başvuru süreci 28 Ocak 2022 tarihi ile başlamıştı ve en geç 13 Şubat 2022 tarihine kadar başvuru alınmıştı.

Açıktan Personel Alımı Sınavına 1040 Aday Katılacak?

jandarma Genel Komutanlığından gelmiş olan duyuru ile Hizmetli, Garson, Veteriner Hekim ve Mütercim tercüman alımları için sınava toplamda 1040 aday çağırılacak. Verilen sayı bilgisine göre,

  • 1010 Hizmetli Adayı,
  • 10 Garson adayı,
  • 10 Veteriner Hekim adayı,
  • 10 Mütercim tercüman adayı,

açıktan personel alımı sınavına çağırılacak.

Başvuru Değerlendirmesi Nasıl Yapılacak?

Jandarma personel alımları bildiğiniz üzere KPSS puanı ile yapılmaktaydı. Bu yönde Lise mezunlarından P94, Ön Lisans mezunlarından P93 ve Lisans mezunlarından P3 puan türü şartı ile başvuru alındı. Başvuru değerlendirmesi de KPSS puanına göre gerçekleştirilecek. Yapılan başvurular Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yapılacak sıralama ile en yüksek puandan başlamak üzere en düşük puana kadar yapılacak sıralama ile değerlendirme yapılacak. Sınava kadro sayısının 10 katı aday çağırılacaktır.

Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Jandarmanın Personel alımı ilanına başvurular 13 Şubat 2022 tarihi ile sına ermişti. Bu kapsamda sonuçların 20 - 28 Şubat 2022 tarihleri arasında açıklanması bekleniyor. Jandarma'dan gelen duyuruya göre ise " Başvuru sonuçları, sınavlara girecek adayların listesi, sınav merkezi ve sınav tarihi https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresi Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Personel Temin Sistemi ‘‘Sonuç Bilgileri’’ bölümü altında ‘‘Sonuçlarım’’ kısmında ilan edilecektir. " şeklinde açıklama yapıldı.

SONUÇLARDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSAYI TAKİP EDİNİZ.

İşin Olsa İnstagram >>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA