Devlet bünyesi altında bulunan farklı Askeri Kurumlar bünyelerindeki eksikliği gidermek için farklı pozisyonlarda alım yapacaklarını belirttiler. Bu kapsamda Milli Savunma bakanlığı, Türk silahlı Kuvvetleri Genel Kurmay Başkanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı askeri personel alımı yapacaklar. İşin Olsa ekibi olarak sizlere detayları haberimizde aktarıyoruz

16 BİN 716 ASKERİ PERSONEL ALINACAK?

Kamuya askeri kurumlar toplamda 16 bin 716 askeri personel alacak. Bu kapsamda, Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı 13 bin kişilik kadro ile Sözleşmeli Er, Türk Silahlı Kuvvetleri Genel Kurmay Başkanlığı 51 uzman kadrosuna memur alacak. Jandarma Genel Komutanlığı 3 Bin 375 Astsubay ve Sahil Güvenlik Komutanlığı 300 Astsubay alımı gerçekleştirecek.

ADAYLARDAN HANGİ GENEL NİTELİKLER ARANACAK?

Askeri Personel alımı ilanlarına başvuru yapacak adaylardan genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, kamu haklarını kullanması için yoksun bırakılmamış olmak, Herhangi bir sağlık sorunu olmamak ve görevini yapmasına, Silahlı görev yapmasına ve Silah taşımasına engel olabilecek bir durum olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Alkol, uyuşturucu veya herhangi bir uyarıcı madde'den tedavi görmemiş olmak, En az ilköğretim mezunu, Lise mezunu, Ön Lisans mezunu veya Lisans mezunu olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir terör örgütü üyesi veya siyasi parti üyesi olmamak gibi nitelikler aranacak.

JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI İLANI:

Jandarma genel Komutanlığı 3 bin 375 kişilik boşluk ile Astsubay alacağını belirtti. İlgili ilana erkek veya bayan adaylar başvuru yapabilecek olup bu yönde adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavından Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gerekmektedir. Bu bağlamda yaş olarak adaylardan Lisans ve Ön Lisans mezunları için 27 ve Lisans üstü eğitim almış olan adaylar için 32 yaşından büyük olmamak şartı aranacaktır. Başvurular en geç 13 mart 2019 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayınız.

SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI:

Sahil Güvenlik Komutanlığı erkek ve bayan adaylar içerisinden, Ön Lisans mezunu 300 Astsubay alımı yapılacak ve ilgili alımlar için bazı kadrolar için KPSS şartı aranıyorken bazı kadrolar için ise KPSS şartı aranmayacak. KPSS puanı ile alım yapılacak pozisyonlar için adaylardan KPSS den en az 60 puan almış olmak şartı aranacak.

Sahil Güvenlik 300 Astsubay alımı Başvuru kılavuzuna ulaşmak için Buraya Tıklayınız.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI:

Milli Savunma bakanlığına bağlı olan kara Kuvvetleri komutanlığı geçtiğimiz haftalarda bünyesine 13 bin kişilik boşluk ile Sözleşmeli Er alımı yapacağını ilan etmişti. Bu kapsamda adayların en az ilköğretim mezunu olmaları ve 20 ile 25 yaşları arasında olmaları gerekmektedir. Askerliğini yapmış veya hala yapıyor olmaları gereklidir. İlgili ilan için detaylara Buraya Tıklayarak ulaşabilirsiniz.

TSK GENEL KURMAY BAŞKANLIĞI:

Genel Kurmay Başkanlığı Şubat ayının son günlerde yayımladığı ilana göre bünyesine 51 kişilik boş kadro ile uzman alanlarında olmak üzere Memur alımı yapacağını belirtti. Adaylardan bu yönde Lisans seviyesinde ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 70 puan almış olmaları ve alım yapılacak alana göre Üniversitelerin ilgili lisans programlarından mezun olmuş olmaları gereklidir. İlan hakkında detaylar için Buraya Tıklayınız.

YAYIMLANACAK DİĞER ASKERİ PERSONEL ALIM İLANLARINDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİREREK İLANLARA ANINDA ULAŞABİLİRSİNİZ.

İnstagram Hesabımız İçin Buraya Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

Twitter Hesabımızı Takip Etmek İçin Buraya Tıklayınız

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.