Son zamanlarda yayımlanmış olan duyurulara göre kamuya subay alımları ve polis alımları devam ediyor. Yayımlanan ilanlara göre Emniyet Genel Müdürlüğü ve Milli Savunma Bakanlığı bünyelerindeki eksiklik için alım yapıyorlar. Başvuru süreci geçtiğimiz günlerde başlamış olup adaylar başvuru yapabilmeleri için ilgili nitelikleri taşıyor olmaları gerekmektedir.

İşin Olsa ekibi olarak bu haberimizde sizlere MSB ve EGM ilanları hakkında bilgileri aktaracağız. Emniyet Genel Müdürlüğü 2500 polis memurluğu için öğrenci alımı yapacak. Milli Savunma Bakanlığı ise iki sınıfta muvazzaf subay alımı yapacak. Ayrıca 2019 yılı için söz konusu alımlar Düşük KPSS puanı ve Düşük TYT puanı ile yapılacak.

DÜŞÜK PUAN İLE ALIM YAPILACAK!

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Milli Savunma Bakanlığı alımlarını yapacağı Polis ve Subay adaylarından KPSS ve TYT puanı şartı arıyorlar. Milli Savunma Bakanlığına bağlı olan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı 2018 veya 2019 yılında yapılmış olan Lisans mezunu seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak şartı ile alım yapıyor.

Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı olan Polis Akademisi Başkanlığı ise Lise mezunları içerisinden YKS puanın TYT den en az 250 puan almış olmak şartı ile polis memuru adayı alacak.

EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ POLİS ALIM İLANI:

Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı olan Polis Akademisi Başkanlığı her yıl alımını yaptığı polis memuru adayı için ilan yayımladı. En az lise mezunu olan adayların başvuru yapabileceği bu ilan ile Polis Meslek Yüksekokullarına PYMO 2500 kişilik boşluk ile polis öğrencisi alımı yapılacak. Adaylardan başvuru için YKS TYT puanı aranmaktadır. Bunun dışında adaylardan bazı nitelikler aranıyor olup tüm nitelikleri yerine getiren adayların başvuruları kabul edilecektir.

Adaylar başvurularına 05 Ağustos 2019 tarihi itibari ile başladılar ve en geç 19 Ağustos 2019 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gereklidir. Başvurular Polis Akademisi Başkanlığı resmi İnternet adresi üzerinden e-Devlet kapısı ile yapılacaktır. İlan hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayınız.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI SUBAY ALIM İLANI:

Milli Savunma Bakanlığına bağlı olan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Öğretmen ve Mühendis sınıfı muvazzaf subay alımı yapacak. Söz konusu ilana sadede erkek adaylar başvuru yapabilecek. Adaylardan lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden puan almış olmak ve Lisans derecesinde Mezuniyet akademik not ortalaması en az 2,75 olan adaylar başvuru yapabilecektir.

Adaylar başvurularına 24 Temmuz 2019 tarihi itibari ile başlamış olup en geç 25 Ağustos 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular Milli Savunma bakanlığı resmi İnternet adresi üzerinden yapılacaktır. İlan hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayınız.