2019 yılı PMYO kapsamında polis memuru adayı alımları için başvuru süreci başladı. 01 Ağustos 2019 tarihinde yayımlanmış olan duyuruya göre Polis Akademisi Başkanlığına bağlı olan Polis Meslek Yüksekokullarında 2019 ve 2020 eğitim öğretim yılı için polis memurluğu öğrencisi alımı yapılacak.

Tüm eğitimlerini ve sınavlarını başarı ile tamamlayan adaylar Emniyet Genel Müdürlüğüne Polis Memuru adayı için atanmaya hak kazanacaklar.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Polis Meslekyükseokulları 2019 yılı başvuru şartlarında biraz esnetilme yapıldı. Geçtiğimiz yıl TYT puanı 260 olan puan bu yıl 250 olarak düşürüldü. Ayrıca bunun dışında adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Alkol uyuşturucu veya benzeri maddeden tedavi görmemiş veya görmüyor olmak, Yapılacak güvenlik soruşturmasından olumlu sonuç alabilmek, Silah taşımasına veya silahlı görev yapmasına engel olabilecek herhangi bir hukuksal problemi olmamak, Herhangi bir polis kurumlarından çıkartılmamış olmak,

En az lise mezunu olmak, 18 yaşını tamamladıktan sonra 26 yaşından gün almamış olmak, Bayanlarda 162 ve erkeklerde 167 cm den kısa boylu olmamak, ÖSYM tarafından yapılmış olan YKS TYT'den en az 250 puan almış olmak şartları aranacaktır.

BAŞVURU EKRANI AÇILDI!

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından söz konusu polis memuru adayı alımı ilanı 01 Ağustos 2019 tarihinde yayımlanmıştı ve başvuru süreci bugün ( 05 Ağustos 2019 ) tarihi itibari ile başladı. Adaylar ön başvurularını en geç 19 Ağustos 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

NASIL ÖN BAŞVURU YAPILIR?

Ön başvurular sadece İnternet ortamında yapılacak olup adaylar ön başvurularını başvuru tarihleri içerisinde aşağıdaki paylaşacağımız bağlantı üzerinden e-devlet kapısı ile yapılacaktır. E-devlet kapısı şifresi, şahsen başvuru ile, üzerinde T.C. kimlik numarası bulunan fotoğraflı kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı, pasaport ve ehliyet, avukat kimlik kartı, mavi kart, ikamet tezkeresi) ibraz edilerek yurt içinde PTT merkez müdürlüklerinden veya yetkili şubelerden alınabilir.

BAŞVURU KILAVUZU

ÖN BAŞVURU EKRANI

Editör: TE Bilisim