Ölçme, Seçme ve Yerleştirme merkezi başkanlığı tarafından az önce gelmiş olan duyuruya göre Beklenen KPSS 2023/4 tercih kılavuzu yayımlandı. Söz konusu tercih kılavuzuna göre Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine 5000 sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecek. Buna göre alım yapılacak kontenjanlar ve başvruru tercih süreci paylaşıldı. Peki alım yapılacak kontenjanlar nelerdir? Kimler başvuru yapabilecek? KPSS Puan Şartı nedir?

MEB 5000 Personel Alımı Yapacak!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından daha önce de duyurulan ilan ile MEB bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 5000 Sözleşmeli Personel alımı gerçekleştirilecek. Bu kapsamda ÖSYM tercih kılavuzu yayımladı. Alımlar Lisans seviyesinde adaylardan gerçekleştirilecek.

MEB Hangi Branşlarda Personel Alımı Yapacak?

  • 4250 Büro Personeli ( 250 Merkez Teşkilatına ve 4000 taşra teşkilatına ),
  • 25 Avukat ( 4 Merkez Teşkilatına ve 21 taşra teşkilatına ),
  • 100 Mühendis ( Taşra Teşkilatı ),
  • 125 Diyetisyen ( Taşra Teşkilatı ),
  • 500 Hemşire ( Taşra Teşkilatı ),

Mesleğe Göre Kontenjan Dağılımı:

Başvuru İçin Adaylardan Hangi Şartlar Aranacak?

Adaylardan başvuru için genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartları sağlıyor olmak gereklidir. Buna göre adayların " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" gibi şartlar aranacaktır.

KPSS Şartı Nedir?

Adayların, bu kılavuzda lisans düzeyinde ilan edilen sözleşmeli personel pozisyonlarını tercih edebilmeleri için 18 Eylül 2022 tarihinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavına (2022-KPSS Lisans) girmiş ve ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekir.

ÖSYM TERCİH KILAVUZLARI YAYIMLANDI!

KPSS-2023/4: Millî Eğitim Bakanlığının Sözleşmeli Personel Pozisyonlarına Yerleştirme Yapmak İçin Adaylardan Tercih Alınması

Millî EğitimBakanlığının sözleşmeli personel pozisyonlarına, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesi kapsamında istihdam edilmek üzere ÖSYM tarafından yerleştirme yapılacaktır. Adaylar,KPSS-2023/4 Tercih Kılavuzunaaşağıdaki bağlantıdanerişebilecektir.

Adaylar tercihlerini,24-30 Mart 2023tarihleri arasında yapabilecektir. Tercih işlemleri,24 Mart 2023tarihinde saat10.00’dabaşlayacakve30 Mart 2023tarihinde saat23.59'dasona erecektir.

Tercih işlemleri,Ek’teyer alanKPSS-2023/4Tercih Kılavuzu kurallarına göre ÖSYM’ninhttps://ais.osym.gov.tradresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır. Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.

Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI

Millî EğitimBakanlığı KPSS-2023/4 Tercih Kılavuzu

Tercih Ücreti Ne Kadar Olacak? Tercihler Ne Zaman?

Adaylar tercihlerini sadece ÖSYM üzerinden yapacak. 24 Mart 2023 tarihi ile başlamış olan başvurular en geç 30 Mart 2023 tarihine kadar yapılacaktır. Adaylar başvurularını sadece 30 TL ücret karşılığında gerçekleştireceklerdir.

Editör: TE Bilisim