Türkiye İş Kurumu bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Merkez ve Taşra Teşkilatında Sözleşmeli Personel Alımı yapacağını dün duyurumuştu. Başvuru süreci Bugün başlamış olup adaylar başvuurlarını sadece Elektronik ortamda gerçekleştirecek. Yapılacak başvurular neticersinde herhangi bir Mülakat yapılmaksızın personel ataması yapılacak.

Mülakatsız 200 Personel Alımı Kadroları Neler?

İŞKUR bünyesine 200 sözleşmeli Kamu Personeli alımı için 657 sayılı Devlet memurları kanunu kapsamında personel alımı yapacak. Aynı zamanda adayların alımlar 4/B sözleşmeli olarakl yapılacağından KPSS Puanı kullanılarak herhangi bir Mülakat yapılmaksızın personel alımı gerçekleştirilecek. Alım Yapılacak Kontenjanlar ise,

Merkez Teşkilatı Perosnel Kadroları:

- 4 Aşçı,

- 6 Temizlik Gmrevlisi,

Taşra Teşkilatı Personel Kadroları:

- 66 Hizmetli,

- 13 Aşçı,

- 111 Koruma ve Güvenlik Görevlisi ( 25 Kadın ve 86 Erkek ),

Kimler Başvuru Yapabilecek?

Başvurular 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler kapsamunda alınacak. Adayların 35 yaşını doldurmamış olmaları, Herhangi bir kamu kurum veya kuruluşta 4/B olarak çalışmıyor olmaları gereklidir.

Ayrıca alımların den az lise mezunu adaylar için yapılacağından 2020 yılı KPSS'den P94 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gereklidir.

Kadrosuna göre özel başvuru şartları ve Şehre göre kontenjan dağılımına ulaşmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İLGİLİ HABER: İŞKUR Kendi Bünyesine 200 Sözleşmeli Personel Alımı İlanı 2022

Başvuru Süreci Başladı Nasıl Başvuru Yapılır?

200 Sözleşmeli Personel alımı başvuruları 25 Mayıs 2022 tarihi ile başladı. En geç 3 Haziran 2022 tarihine kadar başvuru alınacak. Adaylar başvurularını aşağıdaki Elektronik adrese ilgili adımları izleyerek gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

BAŞVURU ADRESİ: https://www.turkiye.gov.tr/turkiye-is-iskur-kariyer-kapisi-kamu-ise-alim

Başvuru Adımları Nelerdir?

Adaylar öncelikle yukarıdaki başvuru ekranına tıklayıp e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapmaları gereklidir. Sonrasında,

1. ADIM: Aşağıdaki görseldeki gibi " Yeni Başvuru " yazısına tıklayınız.

2.ADIM: Açılacak ekranda " TÜRKİYE İŞ KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ - 4/B SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIM İLANI  " duyurusundan " Başvur " yazısına tıklayarak adımı ilerliyoruz.

3.ADIM: Açılacak ekranda ilanı birkez daha inceledikten sonra en altta bulunan " Yukarıdaki bilgilendirme yazısını okudum ve kabul ediyorum " kutusuna tıklayarak " Devam Et " diyoruz.

4.ADIM: Aşağıdaki görseldeki gibi çıkan kutulardan başvuru yapmak istediğimiz pozisyonu seçerek " Devam Er " seçeneğine tıklıyoruz. Sonrasında başvuru şartlaını birkez daha bizlere veriyor ve eğer niteliklere sahipsek " Kaydet ve İlerle " yazısına tıklıyor ve başvuru adımlarına devam ediyoruz. Bundan sonraki adımlarda Sistem özel bilgilerinizi isteyecek ve bu alanlarıda doldurduktan sonra başvurumuzu tamamlamış oluyoruz.

Editör: TE Bilisim