Türkiye İş Kurumu az önce yayımladığı personel alımı ilanına göre kendi bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kadrolarda 4/B personel alımı ilanı yayımlandı. Farklı 3 kadro ile personel alımı yapılacağını açıklayan İŞKUR sözleşmeli personel alımı başvuruları İnternet'ten gerçekleştirilecek.

İŞKUR 657 Sayılı devlet memurları kanununa tabi olarak 4/B sözleşmeli olarak 2020 yılı KPSS puanını kullanacak. Peki İŞKUR Personel alımı kontenjan dağılımı nedir? Kimler başvuru yapabilecek? Başvuru süreci ne zaman başlıyor?

200 Sözleşmeli Personel Alımı Kontenjan Dağılımı Nedir?

  • 111 Koruma ve Güvenlik Görevlisi ( Taşra Teşkilatı )
  • 10 Destek Personeli ( Aşçı ve Temizlik ) ( Merkez Teşkilatı ),
  • 79 Destek Personeli ( Aşçı ve Temizlik ) ( Taşra Teşkilatı ),

Merkez Teşkilatı Kontenjan Dağılımı:

Taşra Teşkilatı Şehre Göre Kontenjan Dağılımı:

İŞKUR Personel Alımına Kimler Başvuru Yapabilecek?

Adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Ayrıca Özel olarak kontenjanına göre bazı şartlar aranacak.

Genel Şartlar:

" Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, herhangi bir SUç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak"

Özel Başvuru Şartları Nelerdir?

Yaş Şartı:

İŞKUR başvurusu için 18 yaşını tamamlamış olmak ve 35 yaşından büyük olmamak şartları aranacak.

KPSS Şartı Nedir?

2020 yılında yapılan KPSS'den KPSSP94 puan türünden en az 60 puan almış olmak.

Güvenlik Görevlisi Alımı Şartları:

En az lise mezunu olmak, 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun 10 uncu maddesinde yer alan şartları taşıyor olmak, Erkeklerde 170 cm ve Kadınlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak, Gece vardiyasına engel herhangi bir sorunu olmamak.

Aşçı Alımı Şartları:

Lise ve dengi okulların aşçılık veya mutfak bölümlerinden mezun olmak ve 3 yıl deneyimli olmak.

Temizlik Görevlisi:

Lise ve dengi okul mezunu olmak ve İhtiyaç halinde vardiyalı çalışma düzenine uyum göstermek.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

İŞKUR Başvuruları 25 Mayıs 2022 tarihi ile başlayacak olup en geç 3 Haziran 2022 tarihine kadar gerçekleştirilecektir. Adaylar başvrularını sadece İnternet üzerinden kariyer kapısından gerçekleştirmöeleri gerekmektedir. Başvurular başladığında anında haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirmeyi unutmayınız.

İLANIN TAM METNİ