Dışişleri Bakanlığı personel alımı için ilan yayımladı. Bakanlığın resmi İnternet adresi üzerinde yapılmış olan duyuruya göre Dışişleri Bakanlığı bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak üzere farklı ülkelerde Memur Alımı yapacağını bildirdi. Bu kapsamda yayımlanmış olan ilan ile Dışişleri Bakanlığı Sözleşmeli Olarak Sekreter Alımı Yapacak. KPSS siz Personel Alımı yapılacak olup adaylardan aranan başvuru şartları ve Alanına göre özel nitelikleri sizlerle paylaşıyoruz.

HANGİ ÜLKELERE MEMUR ALIMI YAPILACAK?

Dışişleri Bakanlığı yayımladığı ilanlar ile, İsveç ve Almanya illerinde personel alımı yapacağını duyurdu. Alımlar;

  • Hannover Başkonsolosluğu,
  • Stokholm Büyükelçiliği,

Alım yapılacak. İlgili ülkelerde Türk Uyruklu sözleşmeli Sekreter alımı yapılacak olup KPSS siz sınav ile atama yapılacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Genel Şartlar:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • En az lise veya dengi okulları ile bu okullarla eşdeğer olduğu Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanmış yabancı okullardan mezun olmak,
  • Kamu haklarından yoksun bulunmamak,
  • Ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veya affa uğramış olsalar dahi zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmamak,
  • Erkekler için askerliğini yapmış olmak veya yapmış sayılmak,
  • Her türlü iklim koşullarında görev yapmaya engel durumu bulunmadığını sağlık kurulu raporu ile belgelemek (Sağlık Kurulu Raporu istihdam edilecek adaylardan istenir),
  • Bilgisayar kullanabilmek.

Özel Şartlar:

Hannover Başkonsolosluğu: Çok iyi derecede Almanca ve Türkçe bilmek ve Sınav tarihi itibarıyla 41 yaşından gün almamış olmak.

Stokholm Büyükelçiliği: Çok iyi derecede İsveççe, İngilizce ve Türkçe bilmek ve Sınav tarihi itibarıyla 46 yaşından gün almamış olmak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

DIşişleri Bakanlığına bağlı olan Başkonsolosluklar ve Büyükelçiliklere memur alımları Başvuruları 7 Kasım 2021 Pazar TSİ 10.00 ile 22 Kasım 2021 Pazartesi TSİ 23.59 arasında e-Devlet üzerinden Dışişleri Bakanlığı, Kariyer Kapısı - Kamu İşe Alım sekmesinden ve Kariyer Kapısı (isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresinden alınacaktır.

UYGULAMALI VE SÖZLÜ SINAV YAPILACAK!

Sözleşmeli Sekreter alımı için adaylara başvuru sonuçları sonrası uygulamalı ve sözlü sınav ile personel alımı yapılacak. Sözlü sınav ve uygulamalı sınav tarihleri için ilanların tam metinlerini inceleyebilirsiniz.

Hannover Başkonsolosluğu İlan Detayları

Stokholm Büyükelçiliği İlan Detayları