Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alımı hakkında duyuru yayımladı. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan personel alımı ilanı için başvurular devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık bu kapsamda açıklamada bulundu. TGRT Haber canlı yayına katılan Derya Yanık personel istihdam hakkında açıklama yaptı. İşin Olsa ekibi olarak sizlere ASHB 2023 yılı 2431 Sözleşmeli personel alımı hakkında detayları ve Bakan Derya Yanık yaptığı açıklama hakkında bilgileri aktaracağız.

2023 2431 Personel Alımı Yapılacak!

ASHB daha önce de yayımladığı gibi bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 2431 sözleşmeli personel alımı yapılacağını bildirdi. Bu kapsamda Bakanlık farklı kadrolarda en az lise, ön lisans ve lisans mezunu sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecek.

Sözleşmeli personel alımı yapılacak kadrolar ise ;

" 134 Aile Sosyal Destek Personeli, 72 Sosyal Çalışmacı, 122 Psikolog, 32 Fizyoterapist, 22 Çocuk Gelişimcisi, 20 Diyetisyen, 105 Öğretmen, 8 Avukat, 124Hemşire, 41Diğer Sağlık Personeli, 225 Büro Personeli, 8 Tekniker, 11 Teknisyen, 223 Koruma ve Güvenlik Görevlisi, 23 Yurt Yönetim Personeli, 1261Destek Personeli ( 66 Engelli Bakıcı, 533 Yaşlı Bakıcı, 394 Çocuk Bakıcısı, 17 Bakım personeli, 243 Temizlik Görevlisi, 8 Şoför ) " 

kadrolarında personel alımı gerçekleştirilecek.

Mülakat Açıklaması Geldi!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık canlı yayında İlgili sözleşmeli personel alımı hakkında Mülakat açıklaması yaptı. Bakan Derya Yanık, TGRT Haber canlı yayınında Ankara Temsilcisi Ercan Gürses’in sorularını yanıtladı. Sorular içerisinde Personel alımlarında Mülakat olacak mı sorusunda yanıt verdi. 

“Alımlarda mülakat sistemi uygulanmayacak”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Bakanlık taşra teşkilatı sosyal hizmet kuruluşlarında istihdam edilmek üzere 2 bin 431 kişi alacaklarını bildirdi. Yanık, başvuruları 8 Mayıs'a kadar devam edecek alımların sadece KPSS puan üstünlüğüne göre yapılacağını, alımlarda mülakat sisteminin uygulanmayacağını açıkladı.

BAŞVURU YAPMIŞ ERKEK KADIN ADAYLAR BURADA! TIKLA SENDE KATIL

Başvurular Devam Ediyor!

ASHB Personel ve ASDEP alımı için sizlere başvuru sürecini daha önce de aktarmıştık. Başvurular 28 Nisan 2023 tarihinde başlamış olup en geç 8 Mayıs 2023 tarihine kadar devam edecektir. Başvuru yapmak isteyen adaylar aşağıdaki bağlantı sayesinde ilan detaylarına ve başvuru şartlarına ulaşabilecekler.

BAŞVURU ŞARTLARI VE BAŞVURU BİLGİSİ BURADA

Mülakatsız Personel Alımı Değerlendirmesi Nasıl Yapılacak?

ASHB 2431 sözleşmeli personel alımı KPSS en az 60 puan ile alınmaktadır. Bu kapsamda başvuru değerlendirmesi de KPSS puan sırasına göre yapılacaktır. Adaylar KPSS den almış oldukları puanlar ele alınarak en yüksek puandan en düşük puana kadar sıralanacak. ilan edilen pozisyon sayısı kadar aday asil ve 3 katı aday yedek olarak belirlenecektir.

GELİŞMELERDEN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim