ÖSYM tarafından YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar tercih işlemlerinin başlamasını bekliyorlar ve bir çok aday Polislik için başvuru yapmayı düşünüyor. İşin Olsa ekibi olarak bu haberimizde 2019 yılı PMYO hakkında bilgileri sizlere aktaracak ve Ülkemizin geleceği ve Teşkilata genç birliklerin oluşturulması için tüm detayları sizlere haberimizde aktaracağız.

YKS YTY SONUÇLARI AÇIKLANDI!

Binlerce aday polislik hayali kuruyor ve bu yüzden YKS TYT'ye katıldı ve umuyoruz bir çok aday yüksek puan aldı. Tercih işlemleri başladığında Polis Akademisi Başkanlığı tarafından bir duyuru gelecek ve en az lise mezunu olan adaylar başvuru yapabilecekler. ÖSYM tarafından 15-16 Haziran 2019 tarihlerinde yapılan YKS'nin ardından sonuçlar bir gün erken açıklandı ve 18 Temmuzda açıklanması gereken YKS sonuçları adaylara erken müjde verdi ve 17 temmuz 2019 tarihi gece saat 01 :15 itibari ile erişime açıldı.

2019 YILI PMYO ERKEK KADIN POLİS ALINACAK!

Her yıl Polis Akademisi Başkanlığı tarafından müjdesi verilen duyuruya göre 2 bin 500 polis memuru adayı alınıyor. Alımlar Erkek ve Kadın adaylardan yapılıyor. Kadro dağılımı ise 2 bin 250 erkek aday ve 250 kadın aday alınıyor. 2019 Yılı PMYO da 2500 polis alımı yapılacak. Alımlar Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Yüksekokullarına 2019-2020 eğitim ve öğretim yılı için yapılacak. Ayrıca 2500 lük alım kadrosu içerisinde Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malullerinin eş veya çocukları, o yıl belirlenen kontenjanın dışında tutulur

SINAV YAPILIYOR!

PMYO polis memuru alımına başvuru yapan adaylara Polis Akademisi Başkanlığı tarafından sınavlar yapılıyor. Polis Meslek Yüksekokullarında eğitim gören ve eğitim sonunda başarılı olan adayların polis memuru olarak atamaları gerçekleşiyor.

TYT PUANI KAÇ OLACAK?

2018 yılı içinde ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavında TYT puan türünden 260,000 (iki yüz altmış) ham taban puan ve üzerinde puan almış olmak şartı aranıyordu. Ayrıca Emniyet Teşkilatı Personeli Şehit veya Vazife Malulü olanların Eş ve Çocukları için ise 150 TYT puanı almak şarttır. 2019 yılı için de adaylardan 260 TYT puanı aranması bekleniyor.

TYT PUANI DÜŞER Mİ? GEÇEN YILLARDA KAÇ PUAN ARANMIŞTI?

YKS TYT de soruların uzun olması nedeni ile adaylar sınavda oldukça zorlandı ve bir çok aday sınav süresini yetiştiremedi. Adaylar TYT puanının biraz düşmesini talep ediyorlar. Geçen senelerdeki TYT puanına bakacak olursak, 2011 yılında 300 puan aranmış ve bu biraz ilerleyen yıllarda düşmüş ve 2013 ve 2014 yıllarında 250 puan almış olmak şarttı. Ancak 2016 yılında tekrar 270 e yükseltilen YTY puanı sonrasında 2017 ve 2018 yıllarında 260 a düşmüş. Ancak yaptığımız gözlemlerde bu yıl TYT puanın düşmesi beklenmiyor.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Polis Akademisi Başkanlığı adaylardan genel ve özel nitelikler arıyor. genel olarak adaylardan,

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak,
  • Eğitim-Öğretim yılının başlangıç tarihi itibariyle bir siyasi partiye veya siyasi parti kollarına üye bulunmamak,
  • Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak,
  • Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması olumlu olmak,
  • Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak.
  • Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, herhangi bir nedenle polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak.
  • Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak,

ÖZEL ŞARTLAR:

Yaş Şartı: 18 Yaşını tamamlamış ve Düzenlenen nüfus kaydına göre 26 yaşından gün almamış olmak.

Sağlık Şartı: Sağlık Durumu yönünden adayların Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen koşulları taşımak, Bayanlarda 162 cm ve erkek adaylarda 167 cm boyundan kısa boylu olmamak, beden kitle endeksi 18 ile 27 arasında olmak şartı aranır. Ayrıca Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç herhangi bir nedenle polis eğitim kurumlarından çıkartılmamış olmak şartları aranacaktır.

Eğitim Şartı: Lise ve dengi okul mezunu olmak,

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Bildiğiniz gibi 2019 YKS sonuçları açıklanmasının ardından her yıl PMYO ilanı yayımlanıyor. İlgili ilanın önümüzdeki ay yayımlanması bekleniyor. İlan yayımlandığında anında haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirerek anında gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

İLAN AĞUSTOSTA YAYIMLANABİLİR!

2018 yılı ilan tarihlerine baktığımızda PMYO polis alımı ilanı 11 Ağustos 2018 tarihinde yayımlanmış ve başvurular 13 Ağustos 2019 tarihinde başlayıp 26 Ağustos 2019 tarihinde sona ermiş. Bu yılda ilanın Ağustosun ilk haftası veya ikinci haftası yayımlanması bekleniyor.

BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

Adaylardan PMYO Giriş sınavı için başvuru ücreti alınmaktadır.Geçtiğimiz dönemde adaylardan 100 TL başvuru ücreti alındı. Bu yıl zam gelebilir. Bildiğiniz gibi bir çok sınava zam geldi. Bekçi alımında, Tercih kılavuzunda ve diğer sınavlarda başvurularda zam gelmişti. PMYO Giriş Sınavı ücretine de zaman gelmesi bekleniyor.

KADIN ERKEK POLİS MEMUR UADAYLARININ HEPSİ BURADA TIKLA VE KATIL