Birçok adayın merakla beklediği alım ilanlarından biri olan komiser yardımcılığı sınavına ilişkin haber Resmi Gazete’de yayınlandı. 31.08.2019 tarihli Resmi Gazete kararına göre 2019-2020 eğitim-öğretim yılı için Emniyet mensubu olmayan lisans mezunları arasından 200’ü kadın ve 1800’ü erkek olmak üzere toplam 2.000 komiser yardımcısı adayı öğrenci alımı yapılacağı açıklanmıştır. Toplamda iki bin komiser yardımcısı alımında adaylar istenilen birtakım başvuru şartları bulunmaktadır.

Başvuru Şartları Nelerdir?

Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Amirleri Eğitimi Merkezine (PAEM) alınacak iki bin komiser yardımcısı alımında öğrenci adaylarının sağlaması gereken şartlar ilan ile birlikte açıklanacaktır. Faka daha önce gerçekleştirilen alımlarda adaylardan:

  • En az dört yıllık lisans seviyesindeki bir yükseköğretim programından mezun olmak,
  • Kanunun Geçici 29 uncu maddesinin yürürlüğe girdiği tarih itibariyle kırk beş yaşından gün almamış olmak,
  • Son iki performans değerlendirme puanı iyi veya çok iyi olmak,
  • Son iki yıl içinde kısa süreli durdurma cezası ve tüm meslek süresi içerisinde uzun süreli durdurma cezası almamış olmak,
  • Meslekten veya memuriyetten çıkarma cezasını gerektirecek suçlardan dolayı haklarında devam eden adli veya idari soruşturma olmamak şartları aranmıştı.

İlan Ne Zaman Yayınlanacak?

Başvuru şartları ve sınav sürecine ilişkin detaylar ilan ile birlikte yayınlanacak olup Resmi Gazete’de ilan hakkında “Ön başvuru tarihleri ve sınava ilişkin diğer esaslar 14/07/2019 tarihinde yapılmış olanKamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonucu sonrası Polis Akademisi Başkanlığının resmiinternet sitesinden (www.pa.edu.tr) ilan edilecektir.” şeklinde açıklamalar yer verilmiştir.