Farklı platformlardan yayımlanan ilanlara göre 15 farklı belediye bünyesindeki memur personel ve işçi eksikliğini karşılamak üzere farklı pozisyon ve niteliklerde 418 kişilik boş kadro ile alım yapacak. Buna göre adaylardan bazı genel ve bazı özel nitelikler aranmakta olup, adayların başvuru yapabilmeleri için belirtilen nitelikleri taşımaları gerekmektedir.

HANGİ BELEDİYELER ALIM YAPACAK?

Yayımlanmış olan ilanlara göre kamu gurubu alımlar birde Kurum dışı işçi alımları kapsamında iki farklı şekilde alım yapılacak. Buna göre Kamu Grubu ilanlarına göre ,Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Deliilyas Belediyesi, Güneykaya Belediyesi ve Kürtün Belediyesi toplamda 224 memur personel alımı yapılıyor.

Türkiye İş Kurumu aracılığı ile yayımlanmış olan 11 farklı belediye farklı pozisyonlarda işçi alacak. Buna göre, Antalya Kemer Belediyesi, Aydın Koçarlı Belediyesi, Bartın Amasra Belediyesi, Gümüşhane Öbektaş Belediyesi, İstanbul Beytaş Belediyesi, İzmir Tire Belediyesi, İzmir Urla Belediyesi, Karabük Belediyesi, Kırıkkale Çelebi Belediyesi, Konya Bozkır Belediyesi ve Tekirdağ Kapaklı Belediyesi alım yapacak.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Alım yapacak belediyeler adaylardan bazı genel nitelikler arayacak. Buna göre Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Adli Sicil kaydı bulunmamak, Çalışma arkadaşları ile uyumlu olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak şartları aranacak.

KAMU GURUBU BELEDİYELER İÇİN ARANAN ÖZEL ŞARTLAR:

Kamu gurubu için alım yapacak olan 4 belediye de adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı, yaş şartı ve eğitim şarı arayacak. Buna göre Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KpSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 50 veya 60 puan almış olmaları gerekmektedir. Ayrıca daha önce çalıştığı kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmaları şarttır.

BAŞVURULAR VE İLANLARIN DETAYLARI:

Söz konusu belediyeler 418 memur alımı ve işçi alımı yapacak. İlgili belediyeler için başvurular başlamış olup artık sona ermektedir. İlgili ilanlar hakkında daha detaylı bilgi almak için ve başvuru bilgilerine ulaşmak için aşağıdaki bağlantıları kullanabilir ve başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz.

İŞKUR Kurum Dışı İlanlarına Göre Belediyeler 194 İşçi Personel Alıyor!

Düşük KPSS Puanı İle 4 Belediye 224 Memur Alımı Yapıyor!