Türkiye Cumhuriyeti bünyesinde hizmet veren farklı belediyeler farklı pozisyonlarda memur personel alımı yapacaklar. Yayımlanan ilanlara göre farklı pozisyon ve niteliklerde toplamda 224 kişilik boş kadro ile alım yapılacak. Buna göre adaylardan bazı genel ve bazı özel şartlar aranıyor. Alım yapacak olan 4 belediye ilanı için sizlere detaylı bilgiyi paylaşıyoruz.

ALIM YAPACAK BELEDİYELER:

Söz konusu ettiğimiz 4 belediye toplamda 224 memur alacak. Buna göre, Trabzon Büyükşehir Belediyesi 221 Zabıta memuru, İtfaiye eri ve memur alımı yapacak. Sivas ilinde bulunan Güneykaya Belediyesi Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni, Kürtün Belediyesi 1 Mühendis ve Deliilyas Belediyesi 1 İtfaiye eri alımı yapacak.

GENEL ŞARTLAR NEDİR?

Alım yapacak bu 4 belediye adaylardan, T.C. vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak gibi genel nitelikler aranır.

Ayrıca ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSp94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSp3 puan türünden en az 50, 60 veya 70 puan almış olmaları gerekmektedir. Ayrıca daha önce çalıştığı kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak gibi de özel nitelikler aranacak.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar başvurularına geçtiğimiz günlerde başlamışlardı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi için başvurular en geç 12 Aralık 2018 tarihine kadar, Deliilyas Belediyesi için en geç 14 Aralık 2018 tarihine kadar, Gümüşhane Belediyesi için başvurular 17 Aralıkk 2018 tarihinde başlayabilir ve en geç 24 Aralık 2018 tarihine kadar yapmaları gerekmektedir. Deliilyas Belediyesi için ise en geç 14 Aralık 2018 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gereklidir. İlanlar hakkında daha detaylı bilgi almak için ve başvuru yapmak için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Memur Alım İlanı

Deliilyas Belediyesi İtfaiye Eri alım İlanı

Kürtün Belediyesi Mühendis Alım İlanı

Güneykaya Belediyesi VHKİ alım İlanı