Türkiye İş Kurumu farklı hizmetler ile memur olmak veya personel olma yolunda ilerleyen adaylar yardımcı oluyor. Farklı platformlarda ilanları yayımlıyor ve iş bulmak isteyen adaylar tüm detayları ile aktarıyor. Bu yönde İŞKUR üzerinde farklı Bakanlıklar ve kamu kurumları bünyelerindeki eksikliği karşılamak üzere ilan yayımladılar. İşin Olsa ekibi olarak bu ilanları sizler için tek sayfada derledik ve elimizden geldiğinde detayları aktarmaya çalışacağız.

ALIM YAPILACAK POZİSYON VE KURUMLAR:

İŞKUR Kamu Memur Alım İlanları kısmında 6 farklı ilan yayımlandı. Yayımlanan ilanlar içerisinde Bakanlıklar ve kamu kurumları yer alıyor. Bu yönde, Adalet Bakanlığı Ceza ve tevkifevleri Genel Müdürlüğü, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları genel Müdürlüğü ve TÜBİTAK gibi kurumlara, Subay, Sözleşmeli Personel, İşçi, Memur ve uzman yardımcısı alımı yapılacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Bu ilanlara başvurular bazı nitelikler neticesinde yapılacak. Bu bağlamda adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar doğrultusunda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak şartlarını taşıyan adaylar başvuru yapabilecekler.

Ayrıca En az lise mezunu olmak kaydı ile, ön lisans veya lisans mezunu olan adaylar başvuru yapabilecek. Bu bağlamda ise adaylardan KPSS şartı aranacak. Ancak jandarma ve TÜBİTAK personel alımlarında KPSS şartı bulunmuyor. İlanların detaylarına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Ceza ve Tevkiefleri Genel Müdürlüğü:

CTE bünyesine 171 yeni personel alımı yapacak. Kadro dağılımı ise, 24 Sosyal Çalışmacı, 3 Veteriner Hekim, 108 Psikolog ve 36 Öğretme alımı yapılacak.. Erkek ve kadın adayların başvuru yapabileceği bu ilan için başvurular 22 temmuz ile 07 Ağustos 2019 tarihleri arasında yapılacak ve adaylardan KPSS den P3 Puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranacak. Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi:

Geçtiğimiz gün yayımlanan ilanda Jandarma ileride bünyesine dahil edeceği subay adayları alacak. Bu bağlamda en az lise mezunu olan 220 Erkek öğrenciyi Jandarma ve Sahil Güvenlik fakültesinde eğitime alacak ve ihtiyaç duyduğunda jandarma'da subay olarak göreve başlatacak. Adaylar başvurularını en geç 6 Temmuz 2019 tarihine kadar başvuru yapılması gerekmektedir. İlan hakkında detaylara ulaşmak için Buraya Tıklayınız.

İçişleri Bakanlığı:

Bakanlık bünyesindeki personel ihtiyacını karşılamak için farklı alanlarda olmak üzere 21 kişilik kadro ile sözleşmeli olarak bilişim personeli alacak. Bu yönde 2 Siber Güvenlik Uzmanı, 1 Kıdemli . Net Yazılım Geliştirme, 1 İş zekası Uzmanı, 2 Kıdemli Yazılım Geliştirme Uzmanı, 7 Uygulama Geliştirme Uzmanı, 1 ş Analisti Uzmanı alımı yapılıyor ve adaylardan KPSS den en az 70 puan almış olmak ve YDS İngilizce puanına sahip olmaları gereklidir. Başvurular en geç 07 Ağustos 2019 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü:

Kültür Bakanlığına bağlı olan Devlet Tiyatrolarında görevlendirilmek üzere 56 kişilik boşluk ile Merkezi Teşkilatı için Ankara ilinde yapılacak. Taşra Teşkilatı için ise, Ankara, İzmir, İstanbul, Antalya, Adana, Diyarbakır, Bursa illerinde yapılacaktır., Kadro dağılımı ise 23 Temizlik Elemanı, 3 Kapıcı - Kaloriferci, 15 Şoför (Yolcu Taşıma), 13 Güvenlik Görevlisi, 1 Aşçı ve 1 Yer Gösterici alımı yapılacak. Adaylardan bazı pozisyonlar için KPSS den en az 60 puan almış olmak ve bazı pozisyonlar için KPSS şartı aranmıyor. Detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayınız.

TÜBİTAK:

TÜBİTAK Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezine (BİLGEM) Bağlı Siber Güvenlik Enstitüsü (SGE) Bünyesinde Görev Yapmak Üzere Proje Personeli (Araştırmacı) pozisyonunda 16 personel alacak. Adaylardan KPSS şartı aranmıyor. Detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayınız.

DİĞER MEMUR ALIMI İLANLARINA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ.