Jandarma Genel Komutanlığı tarafından geçtiğimiz hafta yayımlanmış olan duyuruya göre 220 subay alımı yapılacak. Jandarma yapmış olduğu duyuruda eğitilmek üzere 220 erkek öğreci alımı yapacağını ve bunları jandarma ve Sahil Güvenlik Fakültesinde eğitime tabi tutacak. Sonrasında ise jandarma ihtiyaç duyduğunda bu adayların subaylık olarak atamasını yapacaktır. Söz konusu subay lık için Jandarmaya başvuru yapacak adayların bazı nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir ve yapılacak sınavlardan başarılı olmaları gerekmektedir.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak,
  • Lise veya dengi okullardan mezun olmuş veya 09 Eylül 2019 tarihine kadar mezun olacak durumda olmak veya denkliği Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanmak kaydıyla yabancı ülke lise mezunu olmak,
  • Öğrenimlerini yurtdışında bitirenlerin diplomalarının yurtiçinde geçerli olduğunu belirten Milli Eğitim Bakanlığı’nca (MEB) onaylanmış denklik belgeleri bulunmak ve bunu başvuruların yapıldığı Personel Temin Sistemi’ne (PTS) yüklemek,
  • Evli, çocuklu olmamak veya herhangi bir kadınla veya erkekle nikahsız olarak yaşamamak,
  • Düzeltilmemiş nüfus kaydına göre müracaat yapılan yılın Ocak ayının biri itibariyle yirmi bir (21) yaşını bitirmemiş olmak,
  • Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak,
  • Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,
  • TSK, Jandarma ve Sahil Güvenlik tarafından belirtilen sağlık niteliklerini taşıyor olmak, 
  • Milli Savunma Üniversitesinin 2019 yılı öğrenci temini kapsamında, TSK, J.Gn.K.lığı ve S.G.K.lığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliğine göre alınmış olan ‘Askeri Öğrenci Olur’ raporları, Jandarma ve Sahil Güvenlik Fakültesine başvuruda geçerli sayılacaktır.
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak,
  • Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak,
  • Kamu haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmış olmamak,
  • Herhangi bir siyasi parti üyeliği bulunmamak ve Terör örgütleri ile bağlantısı olmamak,

HANGİ KOŞULLARDA SUBAYLIK İÇİN ÖĞRENCİ TEMİNİ YAPILACAK?

Adayların yukarıdaki nitelikleri taşımaları ile birlikte ayrtıca, Lise mezunu olmak veya Eylül ayına kadar olabilmek, ÖSYM tarafından yapılan YKS ( TYT, AYT ve EA, SÖZ, SAY ) puanları esas alınacak.  YKS sınav sonucu olmayan veya belirlenen taban puanın altında not alan adaylar değerlendirmeye alınmayacaktır. 

Ön başvuru yapan adaylar tercih ettiği puan türüne ve o puan türü için belirlenen kontenjana göre en yüksek puandan düşüğe doğru sıralanacak ve kontenjan miktarının en az on katı kadar adaya https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresi üzerinden “Seçme Sınavlarına Çağrılma ” duyurusu yapılacaktır.

BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR:

Jandarma ve Sahil Güvenlik fakültesi için Öğrenci temini için ön başvurular 01 Temmuz 2019 tarihinde başlamıştı ve hala devam ediyor. Yukarıdaki nitelikleri taşıyan adaylar ön başvurularını en geç 26 Temmuz 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Ön başvurular sadece https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresi Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi üzerinden e-Devlet kapısı vasıtasıyla yapılacaktır. İnternet ortamı dışında posta yoluyla veya şahsen yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Adaylar başvurularını https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris adresine girdikten sonra profil bilgileri ile aşağıdaki adımları uygulamaları gerekmektedir.

  1. Kimlik bilgilerinin güncellenmesi
  2. Fotoğraf yüklenmesi
  3. Adres bilgisinin ve iletişim bilgilerinin girilmesi
  4. Eğitim bilgilerinin yüklenmesi
  5. Boy-kilo bilgisinin beyan edilmesi
  6. Yaş düzeltmesi olan adaylar için
  7. Şehit ve Vazife Malullerinin Eş ve Çocuğu olan adayların Diğer Bilgi/Belgelerim bölümünde yer alan ‘Şehit Gazi Yakınlık Belgesi’ni 
  8. Profil bilgilerim kısmındaki bilgi ve belge girişleri tamamlandıktan sonra ‘‘Başvurularım’’ kısmından ‘‘Başvuru Sürecindekiler’’ kısmı seçilerek ‘‘2019 Yılı Jandarma ve Sahil Güvenlik Fakültesi Öğrenci Temini’’ sınavına ‘‘Başvuru Yap’’ butonuna basılarak başvuru süreci başlatılacaktır.
  9. ‘‘Başvuru Yap’’ butonuna basıldıktan sonra başvuru şartları bilgilendirme ekranı çıkacak ve adaylar tarafından bu ekranda çıkan bilgilerin tamamı okunduktan sonra sol alt köşede yer alan ‘‘Okudum ve onaylıyorum’’ kutucuğu işaretlenerek ‘‘Devam Et’’ butonuna basılarak tercih seçimi kısmına geçilecektir
  10. ‘Devam Et’’ butonuna basıldıktan sonra tercih ekranı gelecek ve adaylar tarafından ‘‘2019 Yılı Jandarma ve Sahil Güvenlik Fakültesi Öğrenci Temini’’ seçilerek ‘‘Başvuruyu Tamamla’’ butonuna basılarak başvuru tamamlanacaktır.

Başvurular toplamda 10 adım da tamamlandıkran sonra adaylar “Başvuruyu Tamamla” butonuna basıldıktan sonra ekrana “Aday Bilgi Formu” gelecektir. Aday tarafından formdaki bilgiler kontrol edilerek “PDF” olarak indirilecek ve iki nüsha çıktısı alınarak imzalanacaktır. İmzalanan bu belge adayların sınava çağırıldıklarında yanlarında getirmeleri gerekmektedir.

BAŞVURU KILAVUZU

BAŞVURU EKRANI