Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü memur personel alımları 16 Temmuz 2019 tarihinde sona ermişti. Adaylar bir önceki alımda, İnfaz ve Koruma memuru, Biro Personeli, Hemşire, Teknisyen, Şoför, AŞçı ve kaloriferci pozisyonları için başvuru yaptılar. Adaylar için sonuçlar 30 temmuz 2019 tarihinde açıklanacak. Ancak Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'nün farklı bir ilanı daha bulunuyor ve henüz başvuruları başlamadı. Biz bu haberimizde sizlere ilgili alım hakkında detaylı bilgiler vereceğiz.

171 YENİ MEMUR ALIMI YAPILACAK!

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü resmi internet sitesinde yayımladığı duyuruya göre 171 kişilik kadro için Erkek adaylar içerisinde, 24 Sosyal Çalışmacı, 3 Veteriner Hekşm, 108 Psikolog ve 36 Öğretmen alacağını belirten Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü sonradan 29 Haziran 2019 tarihinde yayımladığı duyurua bayan adaylarında başvuru yapabileceğini belirtti. Adaylardan bu pozisyonlar için özel nitelikler alep ediliyor.

GENEL ŞARTLAR NEDİR?

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü alım yapacağı pozisyon için adaylardan genel ve özel nitelikler arıyor. Bu nitelikleri taşıyan adayların başvuru yapabilecek. Bu bağlamda 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar ve KPSS şartı genel olarak belirtildi ve özel olarak pozisyonuna göre belirtilen eğitim seviyesinde olmak şartı aranacak.

Adaylardan Aranan Genel Şartlar?

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak, 
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, 
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış olmak veya askerlik ile igis bulunmamak, 
  • Adalet Bakanlığı Memur, Sınav-Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 6-18/c maddesinde bulunan şartları taşıdığını belgeleyen, Sağlık Bakanlığına bağlı tam teşekküllü Devlet hastanelerinden alacakları sağlık kurulu raporu, 
  • ÖSYM tarafından 2018 yılında yapılmış olan Kamu Personeli seçme sınavından en az 70 puan almış olmak şartları aranır.

Pozisyonuna Göre Özel Nitelikler?

Psikolog: Psikologi bölümü mezunu olmak.

Veteriner Hekim: Veteriner hekimliği lisans programlarından mezun olmak.

Sosyal Çalışmacı: Sosyal hizmetler lisans bölümü mezunu olmak.

Öğretmen: Milli Eğitim Bakanlığınca, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarına öğretmen olarak atanacakların atamalarına esas olan alanlar ile mezun oldukları yüksek öğretim programları ve aylık karşılığı okutacakları derslere ilişkin ilân tarihindeki çizelgede sayılan yüksek öğretim programından mezun olanlardan eğitim fakültesi mezunları dışındaki bölümler için sınıf öğretmenliği sertifikası veya pedagojik formasyon belgesi bulunmak veya alanı ile ilgili ortaöğretim tezsiz yüksek lisans programını bitirmiş olmak.

BAŞVURULAR:

Başvurular 22 Temmuz 2019 tarihinde başlayıp 07 Ağustos 2019 tarihi mesai saati bitimine kadar herhangi bir Ağır Ceza Cumhuriyet Başsavcılığına bağlı bilgi işlem şube müdürlükleri, şeflikleri ve bürolarına şahsen yapılacak olup, posta yoluyla yapılan müracaatlar kesinlikle kabul edilmeyecektir.

 43 ŞEHİRDE ALIM YAPILACAK!

CTE toplamda 171 kişilik kadro ile 43 şehirde personel alımı yapacak. İşte alım yapılacak şehirler.

Editör: TE Bilisim