Kamu kurumları tarafından geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan Memur Alımı ilanlarına göre 6 farklı kamu kurumu bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 312 Memur Alımı yapacak. Bu doğrultuda Başvurularda sona gelinmiş olup ilgili ilanlar hakkında detayları sizlerle paylaşacağız.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Kamu kurum ve kuruluşlar bünyelerindeki eksikliği karşılamak üzere 312 Memur Alımı için adaylardan bazı genel ve özel nitelikler aranacak. Bu doğrultuda genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Özel olarak ise,

  • 2020 yılında Yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak,
  • Erkeklerde 167 cm ve Kadınlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
  • Sınav tarihi ile 30 yaşından büyük olmamak şartları aranacak.

ALIM YAPACAK KURUMLAR VE DETAYLARI:

Hafta başı itibari ile başvurusu başlamış olan ilanlara göre kamuya 312 Memur Alımı yapacak. Peki alım yapacak kurumlar hangileridir? İlanların detayları nelerdir?

ÇAYKUR:

79 kişilik boş kadro ile Çay Eksperi alımı yapılacak. Geçtiğimiz dönemlerde yayımlanan 200 personel alımında boş kalan kontenjanı doldurmak amacı ile 79 kişilik kadro için personel alımı yapılacak. Adaylardan KPSS Şartı aranmayacak olup MYO Çay Eksperliği veya Çay Tarımı ve İşleme Teknolojisi bölümü mezunu olmak gereklidir. İlanın detayları için Buraya Tıklayınız.

İzmir Büyükşehir Belediyesi:

Belediye bünyesindeki memur eksikliğini karşılamak üzere 100 kişilik boş kadro ile İtfaiye Eri Alımı yapılacak. Bu kapsamda alımlar Lise ve Ön Lisans seviyesinde yapılacak olup KPSS'den en az 60 puan almış olmak şartı aranacak. İlan hakkında detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Beykoz Belediyesi:

Beykoz Belediyesi 55 memur alımı yapacağını ilan etmişti. Alımlar Ön Lisans mezunu seviyesinde Kadın 5 ve Erkek 50 olmak üzere Zabıta Memuru kadrosunda yapılacak. Adaylardan KPSS'de 70 puan almış olmak şartı aranacak. Bu doğrultuda alımlar Belediye Zabıta Yönetmeliği kapsamında yapılacak. İlan hakkında detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Batman Belediyesi:

Geçtiğimiz gün yayımlanmış olan Belediye Personel alımı ilanına göre Batman Belediyesi Lise mezunu adaylar içerisinden 70 kişilik boş kadro ile Güvenlik Görevlisi alımı yapılacak. İlanın detayları için Buraya Tıklayınız.

Karapınar Belediyesi:

Kadın Erkek adaylar içerisinden Genel İdare Hizmetleri sınıfında olmak üzere Ön Lisans mezunu adaylar içerisinden 7 Zabıta Memuru Alımı yapılacak. Adayların 2020 yılında yapılmış olan KPSS'den Ön Lisans seviyesine P93 puan türünden en az 60 puan almış olmak şartı aranacak. İlan hakkında detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.

Büyükmandıra Belediyesi:

Herhangi bir Lisans programından mezun olmuş olan ve KPSS'den en az 70 puan almış Düz Memur Alımı yapılacak. Alımlar Genel İdare Hizmetleri sınıfında yapılacak olup ilan hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Söz konusu yukarıdaki kurumların memur alımı başvuruları sona eriyor. Başvuruların hafta başı ile başlamasının ardından en geç 28 Mayıs 2021 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir.