Ülkemizde bulunana bir çok kamu kurumu veya kamu kuruluşları bünyelerindeki eksikliği tamamlamak amaçlı farklı kadrolar ve niteliklerde memur personel alımı yapıyorlar. Buna göre memur alım ilanları Devlet personel başkanlığı, resmi gazete ve kurumların resmi internet sayfalarında yayımlanmatadırlar. Buna göre bazı kurumların memur alım başvurularında son günlere gelindi. Maliye Bakanlığı, Emniyet Genel müdürlüğü ve Merkez bankası bünyelerine alım yaptıkları memur ilanları için başvurularda son günlere gelindi.

3 DEVLET KURUMU BAŞVURULARI SONA ERİYOR:

Maliye Bakanlığı: Maliye Bakanlığı bünyesine Kamu Personeli Seçme Sınavından puan almış olmak şartı ile 5 kişilk boş kadro ile Önlisans mezunu 2 Tekniker ve Lise Mezunu 3 Teknisyen alımı yapacak. Adaylardan özel olarak 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Önlisans mezunları için KPSSP93 ve Lise mezunları için KPSSP94 puan türünden puan almış olmaları ve Eğitim seviyesine göre gerekli bölümlerden mezun olmuş olmaları istenecektir. İlanın detayları için Buraya Tıklayınız.

Emniyet Genel Müdürlüğü: EGM farklı bölgelerde bünyesine Kadrolu aşçı alımı yapacak. Farklı şehirlerden olmak üzere toplamda 16 Aşçı alımı yapılacak ve adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP94 puan türünden en az 65 puan almış olmak şartları aranacaktır. Buna göre adaylar başvurularını en geç 15 Aralık 2017 tarihine kadar alım yapılan il emniyet müdürlüğüne şahsen başvuru yapmaları gerekmektedir. Daha fazla bilgi için Buraya Tıklayınız.

Merkez Bankası: Merkez bankası bünyesine toplamda 42 kişilik boş kadro ile memur personel alımı gerçekleştirecek ve bunun üzerine 30 Güvenlik Görevlisi ve 12 Ekonomiat alımı yapılacak. Merkez bankası Güvenlik Görevlisi kadrosu için adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 60 puan almış olmak şartı rayacak ve ilana başvurular en geç 15 Aralık 2017 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Daha detaylı bilgi için Buraya Tıklayınız.