Merkez Bankası personel alımı yapıyor. Merkez Bankası bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak amaçlı farklı kadro v niteliklerde toplamda 42 kişilik boş kadro ile personel alımı yapmaktadır. Başvuruların ilanın yayımlanması ile birlikte başlamış olup artık başvurularda son günlere gelinmiştir. Adaylar bu boş kadrolara başvuru yapabilmeleri için aranan şartları taşımaları zorunluur.

Buna göre Merkez Bankası 42 kişilik boş kadro ile, 12 Ekonomist ve 30 Güvenlik Görevlisi alacak. Güvenlik Görevlisi adayları İdari Merkezi ve Şubelerde görev yapacak olup Ekonomistler ise, Araştırma ve Para Politikası Genel Müdürlüğü (5 kişi), Bankacılık ve Finansal Kuruluşlar 2 kişi, Piyasalar 1 kişi, Strateji ve Kurumsal Yönetim 2 kişi ve Yapısal Ekonomik Araştırmalar 2 kişi Görev yapacaklardır.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR?

Başvuru yapacak adaylar başvurularını en geç 15 Aralık 2017 tarihine kadar gerçekleştirmeleri germektedir. Buna göre başvurular, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası resmi internet sayfasından yapılacaktır.

ARANAN ŞARTLAR NELERDİR?

Merkez Bankası personel alımı ilanına başvuru yapacak Güvenlik Görevlisi ve Ekonoist adayları genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak ve Başka bir kuruluşa mecburi hizmet yükümü olmamak şartlarını taşımaları gerekmektedir.

Söz konusu 30 kişilik Güvenlik Görevlisi kadrosuna başvuru yapacak adaylardan KPSS şartı, En az 175cm boy şartı, Askerlik şartı aranacaktır. NBuna göre adaylar 2017 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans mezunları KPSSP1 ve Önlisans mezunları KPSSP93 puan türünden en az 60 puan almış olmaları şarttır.

12 Kişilik Ekonomist kadrosuna başvuru yapacak adaylar ise,  Banka tarafından daha önce yapılan Ekonomist alımlarının mülakat aşamasında elenmemiş olmak, İyi derecede ingilizce bilmek, Yurtiçi veya Yurtdışı eğitim veren be üniversitelerin denkliği YÖK tarafından onaylanmış olan ilgili bölümlerinden mezun olmuş olmak şartları aranır.

İlanın tam metnilerini incelemek ve daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim