Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan memur alımı ilanlarına göre 4 Bakanlık bünyesindeki eksikliğini karşılamak üzere farklı kadrolarda Memur alımı gerçekleştirilecek. Söz konusu yayımlanan memur alımı ve İşçi alımı ilanları ile kamıya en az lise mezunu 885 Memur Alımı ve İşçi alımı gerçekleştirilecektir. Söz konusu ilanlar için başvurular Bu hafta itibari ile alınmaya başlanacak. İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde Başvurusu başlayacak olan kurumların ilanlarını aktaracağız.

Peki memur alımı yapılacak 4 Bakanlık hangisidir? Hangi Kadrolarda memur alımı yapılacak? Başvurular ne zaman ve nasıl yapılacak? tüm bunların bilgisini sizlerle paylaşacağız.

4 Bakanlık 885 Memur Alımı İşçi Alımı Yapacak!

Bakanlıklar 885 kişilik kadro ile memur alımı yapılacak. Bu kapsamda alım yapacak Bakanlık ve kontenjan sayısı;

  • Adalet Bakanlığı 406 Memur,
  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 145 Memur,
  • Kültür ve Turizm Bakanlığı 110 Memur,
  • Tarım ve Orman Bakanlığı 224 Kamu İşçi,

şeklindedir. Bu yönde ilanlar için kontenjan dağılımı ve detaylarını paylaşmaya devam ediyoruz.

Adalet Bakanlığı 406 Memur Alımı İlanı:

Adalet Bakanlığı yayımladığı ilana göre 3 farklı alanda memur alımı yapacak. Bu yönde alımlar 132 Psikolog, 52 Pedagog, 222 Sosyal Çalışmacı pozisyonunda gerçekleştirilecek. Farklı şehirlerde memur alımı için başvurular 5 - 16 Aralık 2022 tarihleri arasında yapılacak.  Başvuru için 2022 yılı KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak ve Alım yapılacak alana göre ilgili bölümlerden mezun olmak gerekmektedir. İlan hakkında detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Kültür ve Turizm Bakanlığı 110 Memur Alımı İlanı:

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesine 52 farklı şehirde olmak üzere 110 Memur Alımı gerçekleştirilecek. Alımlar Kütüphaneci kadrosunda gerçekleştirilecek olup başvuru için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak gerekmektedir. Eğitim şartı olarak'da bilgi ve belge yönetimi, kütüphanecilik, arşivcilik, dokümantasyon ve enformasyon programlarının herhangi birinden mezun olmuş olmak gereklidir. Başvurular 5 - 19 Aralık 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. İlan hakkında detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Tarım ve Orman Bakanlığı 224 Kamu İşçi Alımı İlanı:

Bakanlığa bağlı olan Orman Genel Müdürlüğü bünyesine farklı alanlarda ve şehirlerde İŞKUR üzerinden Kamu İşçi alımı yapılacak. Bu yönde OGM 141 Engelli, 83 Eski Hükümlü/TMY kapsamında kamu işçi alımı gerçekleştirilecektir. Başvurular sadece İŞKUR üzerinden olmak üzere 6 - 12 Aralık 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. İlan hakkında detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 145 Memur Alımı İlanı:

ASHB bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı alanlarda Sözleşmeli personel alımı yapılacak. Alımlar farklı niteliklerde olmak üzere 145 kişilik kadro ile gerçekleştirilecek. Buna göre alımlar  5  Elektrik Elektronik Mühendisi, 4  Harita Jeodezi Mühendisi, 3  Makine Mühendisi, 3  İnşaat Mühendisi, 1  Şehir Plancısı, 5  Mimar, 1  Peyzaj Mimarı, 1  Diyetisyen, 2  Kütüphaneci, 2  Elektrik Teknikeri, 1  Sıhhi Tesisat Teknikeri, 1  İklimlendirme ve Soğutma Teknisyeni, 1  İnşaat Yapı Teknisyeni, 2  Mobilya ve Dekorasyon Teknisyeni, 4  Adalet Büro Personeli, 18  Büro Personeli, 8  Büro Yönetimi ve Sekreterlik Büro personeli,20  Şoför,  4  Yiyecek İçecek Hizmetleri Personeli,35  Temizlik Personeli kadın, 24  Koruma ve Güvenlik Görevlisi kadrosunda gerçekleştirilecek.

Başvuru için 2022 yılında yapılan KPSS'den Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak gereklidir.

YENİ İLANLARDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim