Adalet Bakanlığı memur alımı ilanı yayımlandı. Resmi Gazetede 30 kasım 2022 tarihi ile yayımlanmış olan ilana göre Adalet Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kadrolarda memur alım gerçekleştirecek. Bu kapsamda Bakanlık Memur Sınav, Atama ve Nakil yönetmeliği hükümlerinde göre Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüklerinde çalıştırılmak üzere kadrolu memur alımı yapacağını duyurdu.

Adalet Bakanlığı Memur Alımı Kontenjan Dağılımı:

Bakanlık 406 kişilik kadro ile bünyesine,

  • 132 Psikolog,
  • 52 Pedagog,
  • 222 Sosyal Çalışmacı,

alımı yapacak.  Şehre Göre kontenjan dağılımı ise;

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nedir?

Adalet Bakanlığı memur alımı için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Özel olarak ise KPSS, Eğitim şartları aranacak.

Genel olarak " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak" şartları aranacaktır.

KPSS Şartı Nedir?

Memur alımları 2022 yılı KPSS puanı ile yapılacak. Bu kapsamda ilgili kadrolarda Lisans seviyesinde alım yapılacağından KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranacaktır.

Pozisyonuna Göre Özel Şartlar Nedir?

Psikolog alımı için: Psikoloji lisans bölümünden mezun olmak,

Pedagog alımı için: Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık veya Eğitim Programları ve Öğretim lisans bölümlerinin birinden mezun olmak,

Sosyal alımı için:  Sosyal Hizmet veya Sosyal Hizmetler lisans bölümlerinin birinden mezun olmak.

Başvurular ne Zaman ve Nasıl Yapılacak?

Adalet Bakanlığı 406 Memur alımı başvuruları Aralık ayı içerisinde yapılacak Sadece Elektronik ortamda alınacak başvurular geçerli sayılacaktır. 

Başvuru Tarihleri: 5 - 16 Aralık 2022

Başvuru Adresi: https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim