Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan memur alımı ilanlarına göre kamuya 7 farklı kamu kurumu tarafından 353 memur alımı yapılacak. Başvurular hafta başı itibari ile başlamış olan ilanlar için başvurular sona eriyor. İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde başvuruları bugün sona eren kamu kurumları hakkında bilgileri paylaşacağız.

Başvuruları Sona Eren Kamu Kurumları ve Kadro Dağılımı:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı: Bakanlık 2019 veya 2020 KPSS Puanı ile 10 Sözleşmeli Bilişim Personeli alımı yapacak. 

İletişim Başkanlığı: 2020 KPSS'den 70 puan almış olmak şartı ile İngilizce dilinden Mütercim Tercüman alınacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı: Bakanlığa bağlı olan Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanlığı 162 Arkeolog, 39 Müze Araştırmacısı ve 47 Restoratör olmak üzere toplam 248 sözleşmeli personel alımı yapacak.

İçişleri Bakanlığı: 30 kişilik memur kadrosu ile Dernekler Denetçi Yardımcısı alımı yapılacak. 

Dışişleri Bakanlığı: Her yıl yapılan memur alım ilanı ile Dışişleri Bakanlığı 40 kişilik boş kadro ile Aday Meslek Memuru alınacak. Ayrıca KPSS Şartı aranmayacak.

Sarıyer Belediyesi: KPSS En az 60 puan ile 15 kişilik boş kadro için Kadın Erkek Zabıta Memuru alımı yapılacak.

Safranbolu Belediyesi: Ön Lisans mezunu adyalar içerisinden 1 Kadın ve 3 Erkek Zabıta alınacak.

Kimler Başvuru Yapabilecek?

İlgili kamu kurumlarının memur alımı başvurularında son güne geldik. 7 Farklı kamu kurumu tarafından 353 memur alımı yapılacak. Bu yönde adaylardan genel ve özel nitelikler aranmaktadır. Adayların genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmaları gerekmektedir.

Bunun dşında KPSS puanı gerektiren pozisyonlar için, 2018, 2019 veya 2020 yıllarında yapılmış olan Kamu personeli Seçme Sınavından Lise için KPSSP94, Ön Lisans için KPSSP93 ve Lisans için KPSSp3 puan türünden en az 60, 70 veya 80 puan almış olmaları gereklidir.

Ayrıca Giriş sınavı ile 35 yaşından büyük olmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Yabancı dil sınavı şartı gerektiren pozisyonlar için YDS'^den puan almış olmak şartı aranacak.

KAMU VE ÖZELE MEMUR ALIMI İLANLARI