Resmi Gazetede 28 EKim 2020 tarihli yayımlanan personel alımı ilanına göre Kültür ve Turizm Bakanlığı Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanlığı desteklenen arkeolojik projeler kapsamında 248 kişilik kadro ile 3 farklı kadrolda kamu personeli alımı yapılacağını bildirdi. Alımlar fakrlı kadrolarda olduğu gibi farklı şehirlerde de yapılmaktadır.

Alım Yapılacak Kadrolar ve Şehirler:

Kültür ve Turizm Bakanlığı istihdam edilmek üzere 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre 162 Arkeolog, 39 Müze Araştırmacısı ve 47 Restoratör olmak üzere toplam 248 sözleşmeli personel alımı yapacak.

ARKEOLOG (162) ALIM YAPILACAK ŞEHİRLER:

Arkeolog alımları Merkez teşkilatına ( Ankara ) 8 ve Taşra teşkilatına 154 kişi alınacak.

MÜZE ARAŞTIRMACISI (39) KADRO DAĞILIMI:

Müze Araştırmcısı kadrosunda Merkez Teşkilatına 3 ve taşra teşkilatına 36 personel alıncak.

RESTORATÖR (47) ALIM YAPILACAK ŞEHİRLER:

Restoratör pozisyonunda sadece Taşra Teşkilatına alım yapılacak.

Genel Başvuru Şartları Nedir?

Kültür ve Turizm Bakanlığı Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanlığı alacağı 248 personel adayı için genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu kapsamda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhang bir suç hükümlülüğü olmamak" şartları aranacak.

KPSS Detayı Nedir?

Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı için adayların KPSS'den puan almış olmaları gereklidir. Bu kapsamda Arkeolog ve Müze Araştırmacısı unvanlı pozisyona başvuracak adaylar için, Lisans düzeyinde 2020 KPSS (B) grubu sınav puanına sahip olmak gereklidir. Adaylardan herangi bir baraj KPSS puanı aranmıyor.

Ayrıca Restoratör unvanlı pozisyon için sadece mesleki uygulama sınavıyla yerleştirme işlemi yapılacaktır ve KPSS şartı aranmamaktadır.

Özel Başvuru Şartları Nedir?

Kültür ve Turizm Bakanlığı adaylardan özel olarak eğitim şartları arayacak. Ayrıca Türk Tarih Kurumunda görev yapacak Arkeolog ve Müze Araştırmacısı kadrosu için farklı ve Kazılarda Görev yapacak Arkeolog, Müze Araştırmacısı ve Restoratör kadroları için farklı nitelikler aranacaktır.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Bakanlığa personel alımı için başvurular 02 Kasm 2020 tarihi ile başlayacak olup en geç 06 Kasım 2020 tarihine kadar devam edecektir. Adaylar başvurularını https://basvuru.ayk.gov.tr adresine girilerek başvurmak istedikleri kazı projesi alanı veya merkeze (Türk Tarih Kurumu) ilişkin başvuru formunun eksiksiz doldurulması ve 3. maddede belirtilen “Başvuruda istenen Belgelerin” eksiksiz sisteme yüklenmesi gerekmektedir.

Başvuruda İstenen Belgeler Nedir?

a) Fotoğraflı başvuru formu (eksiksiz doldurulacak)

b) Diploma/ mezuniyet belgesinin fotokopisi (pdf.)

c) T.C. Kimlik Kartı/ Nüfus cüzdanı fotokopisi,

ç) Arkeolog ve Müze Araştırmacısı pozisyonları için Lisans 2020 KPSS (B) grubu sınav sonuç belgesi.

d) Son altı ay içerisinde alınmış adli sicil belgesi (e-devlet ile alınabilir.)

e) Erkek adaylar için askerlik durum belgesi (e devlet ile alınabilir.)

f) Arazi ve şantiye şartlarında çalışmaya engel halinin bulunmadığı hususunda, adayın yazılı beyanı.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim