İçişleri Bakanlığı memur alımı yapacak. İçişleri Bakanlığı bünyesindeki eksikliğini karşılamak üzere Merkez teşkilatındaki eksikliği karşılamak üzere Genel İdare Hizmetleri sınıfında İçişleri Bakanlığı Dernekler Denetçi Yardımcısı kadrosunda 30 memur alımı yapılacak. Yapılacak sözlü giriş sınavı için adaylardan aranan genel ve özel şartlar şöyledir.

Dernekler Denetçi Yardımcısı Alımı Genel ve Özel Başvuru Şartları Nedir?

İçişleri Bakanlığı Dernekler Denetçi Yardımcısı alımı için genel olarak 657 sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu yönde;

- Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak,

- Kamu haklarından mahrum olmamak,

- Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,

- Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,

- Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,

- Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

gibi nitelikler aranacak. Özel olarak ise, Eğitim, Yaş ve KPSS şartı aranacak.

Eğitim Şartı: En az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt içi ve yurt dışındaki öğrenim kurumlarından birisini bitirmiş olmak.

Yaş Şartı: Giriş(sözlü) sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak.(01/01/1985 tarihinden sonra doğanlar).

KPSS Şartı: Sınavın yapılacağı dönemde son başvuru tarihi itibariyle geçerlilik süresi dolmamış “Kamu Personel Seçme Sınavı KPSSP23” puan türünden en az 70 ve üzerinde KPSS puanı almış olmak kaydıyla başvuruda bulunanlardan en yüksek puanlı 120 kişi içerisinde bulunmak (120 inci aday ile aynı puana sahip diğer adaylar da giriş sınavına alınır).

Dernekler Denetçi Yardımcısı Sınavı Başvuru Şartları:

İçişleri Bakanlığına memur alımı için başvurular 02 Kasım 2020 tarihinde başlayacak olup en geö 06 Kasım 2020 tarihinde sona erecektir. Adaylar başvurularını Bakanlığın n www.icisleri.gov.tr adresli internet sitesinde yayınlanacak olan sınav başvuru linki üzerinde yer alan “2020-2021 yılı İçişleri Bakanlığı Dernekler Denetçi Yardımcısı Giriş(Sözlü) Sınavı İş Talep Formuna” www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden e-Devlet şifresi ile 02-06 Kasım 2020 tarihleri arasında erişip, elektronik ortamda doldurarak müracaat edeceklerdir.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim