Resmi Gazete'nin 16 Ekim 2020 tarihli yayımladığı ilanlara göre Dışişleri Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak için 80 kişilik boşuk ile farklı alanlarda memur alımı yapacağını bildirdi. Bu kapsamda Dışişleri Bakanlığı iki ilan ile Aday Meslek Memurluğu Giriş Sınavı ve Aday Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu Giriş Sınavı yapacak. Adayların giriş sınavına katılabilmeleri için bazı nitelikleri taşıyor olmaları gerekmektedir.

Dışişleri Bakanlığı Memur Alımı Kontenjan Dağılımı Nedir?

  • Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu unvanıyla atama yapılabilecek azami kadro sayısı 40’tır. Giriş sınavını kazananların atamaları, varsa müktesep maaş dereceleri de göz önünde bulundurularak, genel idare hizmetleri sınıfından 7 ilâ 9’uncu derece kadrolara yapılabilecektir.
  • Aday Meslek Memuru unvanıyla atama yapılabilecek azami kadro sayısı 40 ’tır. Giriş sınavını kazananların atamaları, varsa müktesep maaş dereceleri de göz önünde bulundurularak, genel idare hizmetleri sınıfından 7 ilâ 9. derece kadrolara yapılabilecektir.

KPSS Şartı Aranmıyor!

Dışişleri Bakanlığı memur alımı için adaylardan KPSS şartı aramayacağını bildirdi. 2020 yılı  Aday Meslek Memurluğu Giriş Sınavı ve Aday Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu sınavı başvurusu için KPSS Siz Memur Alımı kapsamında başvuru alacak.

Sınavlara Başvuru Şartları Nedir?

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde sayılan genel şartları taşımak (Sınava başvurabilmek için Türk Vatandaşı olmak gerekmektedir),

b) 01.01.2020 tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak (01.01.1985 ve daha sonra doğmuş olanlar) 

c) Yurtiçindeki üniversitelerin veya diploma denkliği Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından onaylanmış olmak kaydıyla yabancı üniversitelerin lisans düzeyinde en az dört yıllık eğitim verilen fakültelerinden mezun olmak gerekmektedir.

Ayrıca Aday Meslek Memurluğu için özel olarak,

Lisans düzeyinde en az dört yıllık eğitim verilen fakültelerin uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, iktisat, işletme, maliye, finans, çalışma ekonomisi, tarih, sosyoloji, halkla ilişkiler ve tanıtım, psikoloji bölümleri ile bu bölümlerden herhangi birinin müfredatında yer alan derslerin en az %80’ine sahip olan diğer bölümlerden ya da hukuk fakültelerinden mezun olmak,

veya

Sosyal bilimler alanında (YÖK’ün belirlediği kapsam dikkate alınacaktır) veya mühendislik fakültelerinde en az dört yıllık lisans eğitimi yapmış olup, uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, hukuk ve iktisat alanlarında lisansüstü eğitim yapmış bulunmak gerekmektedir.

Başvurular Ne Zaman Nasıl Yapılacak?

Aday meslek Memurluğu için Giriş sınavı başvuruları 26 Ekim 2020 Pazartesi günü başlayacak ve 6 Kasım 2020 Cuma günü saat 18:00’de sona erecektir. Başvurular, e-Devlet Kapısı üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır.

Konsolosluk ve İhtisas Memurluğu için Giriş sınavı başvuruları 16 Kasım 2020 Pazartesi günü başlayacak ve 27 Kasım 2020 Cuma günü saat 18:00’de sona erecektir. Başvurular, e-Devlet Kapısı üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır.

İLANIN TAM METNİ BURADA

Editör: TE Bilisim