AFAD ( Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ) memur alımı başvurusu başladı. Daha önce yayımlanmış olan memur alımı ilanı ile AFAD bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı alanlarda memur alımı gerçekleştirecek. Bu kapsamda Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı 657 Sayılı Devlet Memurları kanunu kapsamında istihdam edilmek üzere 8 Denetçi Yardımcısı alımı yapılacak. Buna göre başvuru süreci başlamış olup şartları sizlerle paylaşıyoruz.

AFAD 8 Memur Alımı Kontenjan Bilgisi Nelerdir?

AFAD 8 kişilik kadro için farklı alanlarda memur alımı gerçekleştirilecek. Buna göre alımlar KPSS Puanı ile yapılacak olup KPSS puanına göre kontenjan dağılımı şöyledir;

  • Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında 3 memur ile  KPSSP29 Puan türünden,
  • Hukuk alanında 3 memur ile  KPSSP4 Puan türünden,
  • Maliyealanında 2 memur ile  KPSSP19 Puan türünden,

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nelerdir?

AFAD Memur alımı için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Bu yönde " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" gibi şartlar aranacak.

KPSS Şartı Nedir?

Memur alımında 2021 veya 2022 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından P29, P4 veya P19 puan türünden en az 70 puan almış olmak gerekmektedir.

Yaş Şartı Var mı?

Söz konusu memur alımı için 2023 yılının Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış olmak. (01.01.1988 tarihinden sonra doğmuş olmak.)

Eğitim Şartı:

En az dört yıllık eğitim veren Üniversitelerin Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Hukuk ve Maliye alanlarından veya bunlara denkliği olan alanlardan mezun olmuş olmak gereklidir.

Başvuru Ekranı Açıldı!

AFAD Memur alımı için başvuru süreci başladı. Bu kapsamda daha önceden e yayımlanan memur alımı için başvurular sadece Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı/Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresi üzerinden elektronik ortamda yapacaklardır.

Başvuru Tarihleri: 16 - 23 Ocak 2023

Başvuru Adresi: https://www.turkiye.gov.tr/afet-ve-acil-durum-yonetimi-kariyer-kapisi-kamu-ise-alim

Editör: TE Bilisim