Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesindeki eksikliği gidermek üzere 2023 yılı 2000 Gelir Uzman yardımcısı alımı yapıyor. Binlerce başvuru yapılmış olup Türkiye Geneli Memur alımı yapılıyor olması ile rekor sayıda başvuru bekleniyor. Aynı zamanda Başvuru yapan adaylar KPSS Taban puan bilgilerini ve Başvuru sonuçlarını merak ediyor. İşin Olsa ekibi olarak sizlere ilgili sonuçlar ve KPSS Taban puanlar hakkında bilgileri aktarıyoruz

2000 Memur Alımı Yapılıyor!

Gelir İdaresi Başkanlığı Türkiye Geneli 81 Şehirde olmak üzere 2000 kişilik Gelir Uzman yardımcısı alımı yapılacak. Buna göre GUY alımları Sınav ile gerçekleştirilecektir.

Başvurular Sona Eriyor!

Gelir İdaresi Başkanlığı GUY alımı başvurusu sona eriyor. 21 Kasım 2023 tarihi ile başlamış olan başvurular en geç 30 kasım 2023 tarihine kadar devam edecekler. Bu kapsamda henüz başvuru yapmamış olan adaylar başvurularını aşağıdaki bilgiler doğrultusunda gerçekleştireceklerdir. Başvuru için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İLGİLİ HABER: https://www.isinolsa.com/memur-alimi/gelir-idaresi-2023-yili-2000-guy-alimi-sonuclari-ve-taban-kpss-h43723.html

En Fazla 5 Şehir Tercih Edilecek!

Adaylar başvuru sırasında öncelik sırasına göre en fazla 5 (beş) ili tercih edebileceklerdir. İl içinde atama yapılacak birden fazla yer belirlenmişse, adaylar belirlenen bu yerlerin tamamını, tercih ettikleri her il için ayrı ayrı olmak üzere öncelik sırasına göre başvurularında belirtmek zorundadırlar. Adaylar daha sonra bu tercihlerinden vazgeçemeyeceklerdir.

GUY Alımı Başvuruları Nasıl Değerlendirilecek?

Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesine 2000 kişilik Gelir Uzman Yardımcısı alımı için KPSS Puanı kullandı. Bu yönde değerlendirmelerde de KPSS Puanına yer verilmiş. Ancak başvuruların İl sıralamasına göre Kadro sayısının 5 katından yüksek ise KPSS Puanı ele alınarak yapılacak değerlendirmeye göre en yüksek puandan en düşük puana kadar değerlendirme yapılacaktır.

Gelir İdaresi 2000 Memur Alımı Başvuru Sonuçları Ne Zaman?

Gelir İdaresi Başkanlığı memur alımı başvuruları 30 Kasım 2023 tarihinde sona erecek olup sonuçların en geç 10 Aralık 2023 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirebilirler.

Türkiye Geneli KPSS Taban Puanı Kaç Olacak?

Gelir İdaresi Memur alımında başvurular 65 KPSS Puanı ile yapıldı. Bu kapsamda Taban puan atamalarında da İl bazında sıralama alınmıştır. Sonuçlar açıklandığında sizlere İl bazında Taban puanları aktaracağız.

Geçmiş dönemlerde yapılan Atamalar için Taban puanlar 70 e kadar düşmüştü. Ancak Kasım ayı GUY alımı başvuruları 65 KPSS Puanı ile alınmış olup Taban puanların 65 e kadar düşmesi bekleniyor. Taban puan olduğundan ilgili puanların altında kalan adaylar yazılı sınava katılamayacaktır.

Şehir listesine göre geçtiğimiz yıl yapılan atamalarda taban puanlara ulaşmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İLGİLİ HABER: https://www.isinolsa.com/memur-alimi/gib-2023-yili-2000-guy-alimi-illere-gore-taban-kpss-puani-kac-h45539.html

2023 Yılı Guy Alımı Sınav Ne Zaman?

Giriş sınavının yazılı bölümü 16 Aralık 2023 Cumartesi günü saat 10.00'da Ankara'da yapılacaktır.

Giriş sınavı, yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalıdır. Giriş sınavının yazılı bölümü test usulü gerçekleştirilecek olup, sınav konularına aşağıda yer verilmiştir.

Atatürk ilkeleri ve inkılap Tarihi;

Hukuk Grubu; Anayasa Hukuku, idare Hukuku ve idari Yargı Hukuku, Medeni Hukuk, Borçlar Hukuku, Ticaret Hukuku (Genel Hükümler-ġirketler-Kıymetli Evrak), icra ve iflas Hukuku (Genel Hükümler).

İktisat Grubu; Makro İktisat, Mikro İktisat, Uluslararası İktisat, İşletme İktisadı, Uluslararası Ekonomik ilişkiler ve Kuruluşlar.

Maliye Grubu; Kamu Maliyesi, Maliye Politikası, Türk Vergi Sisteminin Genel Esasları.

Muhasebe Grubu; Genel Muhasebe, Maliyet Muhasebesi, şirketler Muhasebesi, Mali Tablolar Analizi, Ticari Hesap.

GELİŞMELERDEN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA İNSTAGRAMA KATIL VE UYGULAMAYI İNDİR!

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA