Bakanlıklar yeni ilan yayımladı. Yayımlanan Şubat ayı memur alımı ilanlarına göre 3 farklı bakanlık bünyesindeki eksikliği gidermek üzere 1007 memur alımı yapacaklarını bildirdiler. İlgili ilanlara göre alımlar KPSS Puanı ile veya KPSS puanı olmaksızın gerçekleştirilecek olup Türkiye geneli başvuru alınacak. Peki ilanlara başvuru için adaylardan aranan şartlar nelerdir? Bakanlığa göre kontenjan dağılımları nasıl? KPSS Detayı Nedir? tüm detayları sizlerle paylaşacağız.

1007 Memur Alımı Yapacak Bakanlık Listesi:

Bakanlıklar 2022 Şubat ayı için yayımladıkları ilanlar ile 1007 memur alımı gerçekleştirecekler. Bu yönde alımlar,

  • Adalet Bakanlığı,
  • Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı,
  • Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı,

Bakanlıkların Memur Alımı Başvuru Şartları Nelerdir?

3 Bakanlığın memur alımı ilanlarına başvuru için adaylardan genel ve özel nitelikler aranacak. Genel olarak 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu kapsamda;

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- Kamu haklarından mahrum olmamak,

- Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,

- Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,

- Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,

- Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

- Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak,

KPSS Şartı Nedir?

Bakanlıklardan gelmiş olan ilanlar ile KPSS Puanı ile veya KPSS Olmaksızın memur alımı yapılacak. Bu kapsamda Adalet Bakanlığı KPSS siz Memur Alımı yapacakken Sanayi ve Çevre Bakanlığı adaylardan 2020 veya 2021 yıllarında yapılan KPSS'den en az 70 puan almış olmaları gereklidir.

Adalet Bakanlığı Memur Alımı İlanın Detayları:

Adalet Bakanlığına yazılı ve sözlü sınav ile 5. ve 9. dereceli kadrolarda 550 memur kadrosu ile İcra Müdür ve İcra Müdür Yardımcısı alımı yapılacak. Bakanlığa 3 Nisan 2022 tarihi ile yapılacak sınav için başvurular hala devam ediyor. Başvurular ÖSYM aracılığı ile en geç 23 Şubat 2022 tarihine kadar yapılacak. İlanın Detayları için Buraya Tıklayınız.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Memur Alımı İlanın Detayları:

Bakanlık bünyesindeki memur ihtiyacını gidermek için 4 farklı kadroda memur alımı yapacak. Bu kapsamda 25 Mimar, 30 Şehir Plancısı, 185 Büro Personeli ve 182 Mühendis alımı yapılacak. İlan için başvurular en geç 21 Şubat 2022 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. İlgili kadrolar için Üniversitelerin en az 4 yıllık lisans eğitimi veren bölümlerinden mezun olmuş olmaları gereklidir. İlanın için Buraya Tıklayınız.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Memur Alımı İlanın Detayları:

Sanayi Bakanlığına 22 farklı alanda memur alımı yapılacak. 35 Kişilik boş kadro ile memur alımı için adaylardan 35 yaş şartı ve 2020 - 2021 KPSS'den en az 70 puan almış olmak şartı aranacak. İlana başvuru süreci 23 Şubat 2022 tarihi ile başlayacak olup en geç 6 Mart 2022 tarihine kadar başvuruların yapılması gereklidir. İlanın detayları için Buraya Tıklayınız.