Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı sözleşmeli personel alımı ilanı yayımlandı. Son dakika gelen ilan ile Bakanlık bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 4/B sözleşmeli personel alacak. Alımlar 4 farklı pozisyonda yapılacak.

Son zamanlarda ilanların yoğun bir şekilde yayımladığı bu dönemde binlerce adayı sevindirecek Bakanlık 422 kişi alacak. Bu yönde ilanın yayımlanması ile birlikte başvuru süreci başlamış olan ilan için Detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşıyoruz.

422 Sözleşmeli Personel Alımı Hangi Kadrolarda Yapılacak?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 422 kişilik kadro ile 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 4 /B maddesi gereğince atanmak üzere Sözleşmeli olarak Merkez ve Taşra teşkilatına,

  • Mühendis ( Çevre Mühendisi, İnşaat Mühendisi, Makine Mühendisi, Harita Mühendisi, Elektrik Mühendisi, Jeoloji Mühendisi, Jeofizik Mühendisi ),
  • Mimar,
  • Şehir Plancısı,
  • Büro Personeli ( Merkez ve Taşra )

Kadrosuna Göre şehir ve Kontenjan Dağılımı:

Çevre Mühendisi Kontenjan Dağılımı:

İnşaat Mühendisi Kontenjan Dağılımı:

Makine Mühendisi Kontenjan Dağılımı:

Harita Mühendisi Kontenjan Dağılımı:

Elektrik Mühendisi Kontenjan Dağılımı:

Jeoloji Mühendisi Kontenjan Dağılımı:

Jeofizik Mühendisi Kontenjan Dağılımı:

Mimar Kontenjan Dağılımı:

Şehir Plancısı Kontenjan Dağılımı:

Büro Personeli Merkez Kontenjan Dağılımı:

Büro Personeli Taşra Kontenjan Dağılımı:

Başvurular İnternet'ten Bugün Başladı!

Bakanlığa sözleşmeli 4/B personel alımı başvuruları Bugün 8 Şubat 2022 tarihi ile başladı. En geç iki hafta içerisinde yani en geç 21 Şubat 2022 tarihine kadar yapılacak başvurular kabul edilecektir. Başvurular son başvuru günü en geç 23:59 a kadar e-Devlet şifresi ile Kariyer adresinden yapılacak. Bunun dışında yapılacak başvurular kabul edilecektir. Başvuruların nasıl yapılacağını merak ediyorsanız haberimizdeki adımları inceleyebilirsiniz.

4/B 422 personel Alımı Başvuru Şartları Nedir?

Bakanlığın personel alımı ilanına başvuruda bulunmak isteyen adaylar 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri sağlıyor olması gereklidir. Başvuruda bulunacak olan adayların ayrıca, Kamu Kurum veya Kuruluşlarda hala başvuru yapacağı unvanda sözleşmeli olarak çalışmıyor olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Görevini yerine getirmesine engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Daha önce görev yaptığı kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak gereklidir.

Ayrıca özel olarak adaylardan KPSS ve Eğitim şartları aranacak.

Ön Lisans ve Lisans KPSS Taban Puan Şartı Nedir?

Söz konusu alımlarda Lisans mezunu ve Ön Lisans mezunu alım yapılacak. Mimar, Mühendis ve Şehir Plancısı alımları Lisans mezunlarından yapılıyorken Büro personeli alımlar Ön Lisans ve Lisans mezunlarından yapılacak. Bu kapsamda adaylardan, 2020 yılında yapılan KPSS'den Ön Lisans için P93 ve Lisans İçin P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranacak.

Eğitim Şartı Nedir?

Mühendis Alımları Eğitim şartı:

Mühendis alımları Harita, Çevre, İnşaat, Makine, Elektrik, Jeoloji, Jeofizik alanlarından yapılacak olup adayların bu alanlarda Eğitim veren Üniversitelerin Lisans bölümlerinden mezun veya YÖK onaylı denkliği olan Yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmaları gereklidir.

Mimar Alımları Eğitim şartı:

Türkiye’deki veya denkliği YÖK tarafından onaylanmış yurtdışındaki üniversitelerin “Mimarlık” bölümlerinden lisans mezunu olmak.

Şehir Plancısı Alımları Eğitim şartı:

Türkiye’deki veya denkliği YÖK tarafından onaylanmış yurtdışındaki üniversitelerin “Şehir ve Bölge Planlama” bölümlerinden lisans mezunu olmak.

Büro Personeli Alımları Eğitim şartı:

Ön Lisans mezunu Büro Personeli alımı için, Emlak Yönetimi, Emlak ve Emlak Yönetimi, Gayrimenkul Yönetimi veya Gayrimenkul Yönetimi ve Pazarlama bölümlerinden ön lisans mezunu olmak.

Lisans mezunu Büro Personeli alımı için, İşletme, İktisat, Maliye, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Yönetim Bilişim Sistemleri, Uluslararası İlişkiler, Ekonomi bölümlerinden lisans mezunu olmak.

Nasıl Başvuru Yapılacak? Adım Adım Anlarım!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı sözleşmeli personel alımı başvuruları için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz. Sonrasında şu adımları uygulayınız.

Başvuru Adresi: https://www.turkiye.gov.tr/cevre-ve-sehircilik-kariyer-kapisi-kamu-ise-alim

1. ADIM: Yukarıdaki linke tıklayarak açılan ekranda " Yeni Başvuru " seçeneğine tıklayınız.

2. ADIM: Sonraki adımda karşınıza " ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANLIĞI - SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIM İLANI " yazılı metin gelecek ve burada da " Başvur " seçeneğine tıklayınız.

3. ADIM: İlanın tam metnini inceledikten sonra " Yukarıdaki bilgilendirme yazısını okudum ve kabul ediyorum. " seçeneğine tıkladıktan sonra " Devam Et" diyebilir ve başvurularınızı adım adım gerçekleştirebilirsiniz.

İLANIN TAM METNİ BURADA