Adalet Bakanlığı memur alımı ilanı yayımlandı. 28 Aralık 2021 tarihi ile gelmiş olan memur alımı ilanına göre İcra Müdür ve İcra Müdür Yardımcısı Alımı yapılacağı açıklandı. Toplam kontenjan 550 olarak açıklanırken Sınav ile açıktan ve naklen alım yapılacağı bildirilrdi.

Bu kapsamda Adalet Bakanlığı yazılı ve sözlü sınav ile 5. ve 9. kadrolarda 550 icra memuru alımı yapacak.

İcra Müdür ve İcra Müdür Yardımcısı Sınavı İki Aşamalı Yapılacak!

Bakanlıktan gelmiş olan ilana göre İcra Müdür ve İcra Müdür Yardımcısı sınavı yazılı ve sözlü olarak yapılacak. İlk olarak yazılı sınav ÖSYM tarafından 03 Nisan 2022 Pazar günü 062 Ankara-Çankaya ve 067 Ankara-Yenimahalle olmak üzere iki sınav merkezinde yapılacaktır. Sınav 105 dakika sürecek olup adaylar 10:00 da sınav adresine bulunmaları gereklidir.

Sıava Başvurular 2022 Yılında Başlayacak!

İcra Müdür ve İcra Müdür Yardımcıs alımı başvuruları 16 Şubat 2022 tarihinde başlayacak olup en geç 23 Şubat 2022 tarihine kadar devam edecektir. Adaylar başvurularını ÖSYM üzerinden aday şifreri ile https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapacaklardır.

Ayrıca adaylara geç başvuru günü de verilecek. 16 - 23 Şubat 2022 tarihlerinde başvuru yapamayanlar 3 Mart 2022 tarihinde başvuru yapabilecek.

Geç Başvuru Nedir?

Normal başvuru tarihleri içerisinde müracat için erilen ücret geç başvuru günü daha yüksek miktarda verilemktedir. Bu kapsamda başvuru tarihleri içerisinde başvuru yapmayı unutmayınız.

Kimler İcra Müdür ve İcra Müdür Yardımcısı Alımına Kimler Başvuru Yapabilecek?

Adaylardan genel olarak Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Kamu haklarından mahrum olmamak ve Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak şartları aranacak.

Yaş Şartı: Yazılı sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibariyle otuz beş yaşını doldurmamış olmak, (Doğum tarihi: 01/01/1987 ve daha sonra olanlar)

Eğitim Şartı: Hukuk fakültesi, adalet meslek yüksekokulu, meslek yüksekokullarının adalet bölümü veya adalet meslek eğitimi ön lisans programı mezunu olmak (lisans/ön lisans alan kodu 3209, 1102, 9339 veya 6352 olanlar), öğrenim yabancı ülkede yapılmış ise denklik belgesi almış olmak,

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim